Kajakári v Španielsku neuspeli, Halčin sa nevyhol päťdesiatke

Martin Halčin.
Martin Halčin. (Autor: TASR)
TASR|3. sep 2022 o 11:25

Paňkovej chýbalo na postup 1,02 sekundy.

SEU D'URGELL. Slovenská reprezentantka vo vodnom slalome Zuzana Paňková nepostúpila do finále K1 na podujatí SP v Seu d'Urgell.

V sobotnom semifinále v španielskom dejisku obsadila 13. miesto, keď urobila jednu chybu, na postupovú desiatku jej chýbalo 1,02 sekundy. Najrýchlejšia bola domáca Maialen Chourrautová (97,41 s), ktorá absolvovala bezchybnú jazdu.

Už teraz je isté, že v piatom podujatí tejto sezóny prvýkrát nezvíťazí Austrálčanka Jessica Foxová, ktorá má v K1 už istý celkový triumf.

Svetová jednotka v kajaku i kanoe dostala dodatočne dve sekundy za chybu na ôsmej bránke a skončila jedenásta. Na desiatu a poslednú postupujúcu Martinu Wegmanovú z Holandska jej chýbalo 0,61 sekundy.

Okrem Paňkovej neuspel v rovnakej disciplíne ani jej krajan Martin Halčin.

Semifinálová jazda mu absolútne nevyšla, nielenže dvakrát "ťukol", ale navyše neprešiel cez 16. bránku, za čo dostal 50-sekundovú penalizáciu.

Zo štyridsiatky štartujúcich kajakárov dosiahli horší čas ako Slovák len Francúz Titouan Castryck a tiež Ír Noel Hendrick. Do finále postúpil z prvej priečky Talian Giovanni De Gennaro s časom 84,79 sekundy.

Úradujúci olympijský šampión Čech Jiří Prskavec postúpil do finále z tretieho miesta a zaistil si tak tretí titul vo Svetovom pohári v kariére.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Kajakári v Španielsku neuspeli, Halčin sa nevyhol päťdesiatke