Majsterkou sveta v K1 je Funková, Slovenky do finále nepostúpili

Eliška Mintálová.
Eliška Mintálová. (Autor: TASR/AP)
TASR|30. júl 2022 o 10:33 (aktualizované 30. júl 2022 o 13:50)

Zuzana Paňková dostala dokonca 50-sekundovú penalizáciu.

MS vo vodnom slalome 2022

K1 - ženy - finále:

1.

Ricarda Funková

Nemecko

101,14 s

(0)

2.

Jessica Foxová

Austrália

+ 1,31 s

(0)

3.

Elena Liliková

Nemecko

+ 2,85 s

(2)

4.

Camille Prigentová 

Francúzsko

+ 5,29 s

(0)

5.

Maialen Chourrautová

Španielsko

+ 7,54 s

(0)

15.

Eliška Mintálová

Slovensko

vypadla v semifinále

(2)

28.

Zuzana Paňková

Slovensko

vypadla v semifinále

(54)

AUGSBURG. Nemecká reprezentantka vo vodnom slalome Ricarda Funková triumfovala v K1 na majstrovstvách sveta v Augsburgu. Olympijská víťazka z Tokia obhájila v sobotu vlaňajší titul z Bratislavy.

Jej triumf ešte nebol po prejazde cieľom istý - rozhodcovia kontrolovali dotyk na jednej z červených bránok.

Nakoniec však triumfovala o 1,31 sekundy pred svetovou jednotkou Jessicou Foxovou z Austrálie. Pódium doplnila Funkovej krajanka Elena Liliková (+2,85). Tá predviedla skvelý výkon v závere trate a vykompenzovala svoju stratu po dotyku na "dvanástke".

"Je to úžasné, tlak bol veľký. Bola to dobrá jazda a som jednoducho šťastná. Chcem poďakovať všetkým fanúšikom a tým, ktorí nás podporovali," uviedla Funková v televíznom vysielaní po svojej víťaznej jazde. "Ako úradujúca šampiónka cítite veľký tlak, no pomohlo mi úžasné publikum," dodala domáca kajakárka, ktorej krajina hostila MS prvýkrát od roku 2003.

Slovenské reprezentantky do finále K1 na majstrovstvách sveta v Augsburgu nepostúpili.

Eliška Mintálová sa v sobotu nepriblížila k svojmu kvalifikačnému výkonu a obsadila 15. miesto. Nedarilo sa ani Zuzane Paňkovej, ktorá navyše dostala 50-sekundovú penalizáciu.

Pre Mintálovú bol problematický záver trate, kde stratila rytmus, pri prejazde červenou "osemnástkou" si musela pomáhať rukou a na ďalšej bránke navyše "chytila" dve sekundy. V cieli stratila na najrýchlejšiu semifinalistku Ricardu Funkovú 12,46 sekundy.

"Necítila som sa dobre a chyby sa kopili už od začiatku. Trať bola technicky náročnejšia a tým pádom aj dlhšia," uviedla Mintálová po semifinále pre RTVS.

Už na MSJ v Ivrei ju trápila choroba, ktorá skomplikovala aj jej prípravu na vrchol slalomárskej sezóny. V Augsburgu sa ešte predstaví v extrémnom slalome.

Paňková bola v rozjazde druhá najrýchlejšia, ale v sobotu rozhodcovia prešetrovali niekoľko jej prejazdov a nakoniec jej pripočítali celkovo 54 trestných sekúnd. "Päťdesiatku" dostala práve na osemnástej bránke.

"Voda si so mnou miestami robila, čo chcela. Psychicky ma dostala tá päťdesiatka. Teraz sa už sústredím na C1," uviedla Paňková po semifinále pre RTVS. Pred nedeľnou súťažou C1 sa ešte v sobotu predstaví v časovke extrémneho slalomu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Majsterkou sveta v K1 je Funková, Slovenky do finále nepostúpili