Slafkovský hladko postúpil do finále MS, Beňuša držali rozhodcovia v napätí

Alexander Slafkovský.
Alexander Slafkovský. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|31. júl 2022 o 11:19 (aktualizované 31. júl 2022 o 11:45)

V semifinále vyhral Nemec Franz Anton.

AUGSBURG. Slovenskí reprezentanti vo vodnom slalome Alexander Slafkovský a Matej Beňuš postúpili do finále na MS vo vodnom slalome 2022 v Augsburgu v disciplíne C1.

Alexander Slafkovský postúpil bez chýb, mal stratu 2,97 sekundy na víťaza semifinále Nemca Franza Antona. Stačilo mu to na piate miesto.

Matej Beňuš prišiel do cieľa na nepostupovej pozícii s až šiestimi trestnými sekundami. Rozhodcovia však nakoniec jednu z chýb prehodnotili a odobrali mu ju. Slovenský vodnoslalomár tak postúpil do finále z deviateho miesta. Mal stratu 5,28 sekundy.

Obom Slovákom vyšiel prvý sektor. Beňuš stratil kontrolu pred šestnástou bránkou. Následne mal "ťuk" aj na červenej osemnástke, no pri tretej chybe rozhodcovia dodatočne zrušili pôvodný verdikt.

"Mám zmiešané pocity, prvá polovica bola veľmi dobrá. Viem iba o jednom dotyku – ten, čo spravila voda, našťastie videorozhodcovia zrušili," uviedol Beňuš pre RTVS. V

eľkým prekvapením bol nepostup štvornásobného majstra sveta a zlatého olympionika Denisa Gargauda Chanuta z Francúzska. Najprv sa dlho posudzoval jeden z jeho dotykov a výsledok bol posun medzi top 10. Takmer 15 minút po skončení súťaže však jury opäť zmenila verdikt a Chanut sa ocitol na trinástej priečke.

Finále je na programe po 12:10.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Slafkovský hladko postúpil do finále MS, Beňuša držali rozhodcovia v napätí