Mirgorodský nevyužil veľkú šancu, Svetový pohár nevyhrá

Marko Mirgorodský.
Marko Mirgorodský. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|12. sep 2021 o 11:15 (aktualizované 12. sep 2021 o 11:32)

Do finále postúpili tri slovenské lode.

PAU. Slovenský vodný slalomár Marko Mirgorodský sa nestane celkovým víťazom Svetového pohára. Pred záverečným podujatím vo francúzskom Pau síce figuroval na prvom mieste, ale o to s určitosťou príde.

V semifinále disciplíny C1 mu tesne ušiel postup do finále, keď obsadil 11. miesto. Na desiateho Čecha Václava Chaloupku stratil dvanásť stotín. 

Z mužov postúpil len Slafkovský 

Neuspel ani ďalší favorit David Florence, ktorý na Mirgorodského strácal pred pretekmi dva body. Brit nabral na posledných troch bránkach šesť trestných sekúnd, a tak skončil hlboko v poli porazených. 

Favoritom na celkový triumf je aktuálne Španiel Miquel Trave, ktorému patrilo tretie miesto a na rozdiel od svojich rivalov nebude chýbať vo finále. Navyše, ovládol aj predošlé podujatie SP v domácom La Seu. 

V mužskej C1-tke sa vo finále predstaví zo Slovákov len Alexander Slafkovský, ktorý skončil v semifinále na šiestej pozícii s mankom 2,83 sekundy. Účastník OH v Tokiu Matej Beňuš sa musel uspokojiť s konečným 15. miestom. 

Stanovská sa prevrátila 

V ženskej časti si postup do finále C1 vybojovali dve slovenské reprezentantky. Zuzana Paňková obsadila šieste miesto, pričom krajanku Moniku Škáchovú zdolala o 1,03 sekundy. Obe Slovenky sa nevyvarovali jedného dotyku s bránkou. 

Pokiaľ by Paňková išla bez dvojsekundovej penalizácie, bola by druhá. V semifinále deklasovala konkurenciu Jessica Foxová. Austrálčanka predviedla čistú jazdu a druhej Ukrajinke Viktorii Usovej nadelila viac ako sedem sekúnd. 

Tretia slovenská pretekárka Soňa Stanovská sa na trati nevyhla veľkým problémom. Tie vyvrcholili prevrátením sa a tiež 50-sekundovou penalizáciou na 19. bránke. Napokon skončila na poslednom 29. mieste. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Mirgorodský nevyužil veľkú šancu, Svetový pohár nevyhrá