Úspešný štart slovenských vodných slalomárov. Do semifinále sa prebojovali štyri lode

Ľudovít Macúš.
Ľudovít Macúš. (Autor: TASR)
TASR|16. aug 2023 o 16:59 (aktualizované 16. aug 2023 o 17:31)

Jaromír Ivanecký inkasoval 50-sekundovú penalizáciu.

KRAKOV. Slovenskí reprezentanti vo vodnom slalome Adam Janovčík a Ľudovít Macúš postúpili do semifinále C1 na MSJ v Krakove. Ich krajanky Ivana Chlebová a Soňa Stanovská vybojovali semifinálovú účasť v rovnakej disciplíne i kategórii.

V kategórii do 23 rokov obsadili pätnáste a šestnáste miesto. Obaja Slováci predviedli čisté jazdy a pomerne pohodlne sa zmestili do postupovej dvadsiatky.

Na Markela Imaza zo Španielska, ktorý obsadil 21. pozíciu, mali náskok 1,70 a 1,58 sekundy.

Ich krajan Jaromír Ivanecký inkasoval 50-sekundovú penalizáciu a predstaví sa v druhých rozjazdách. Tie boli na programe o 16.48 h.

Chlebová a Stanovská tak zvládli rozjazdy K1 aj C1. Prvá menovaná obsadila s jednolistým pádlom štvrté miesto s bezchybnou jazdou, ôsma Stanovská mala dotyk na dvojke. Obe postúpili s prehľadom - o viac, než šesť sekúnd. 

V kajaku i kanoe žien do 23 rokov sú len dve Slovenky, na podujatí sa nezúčastnila Zuzana Paňková. Osemnásťročná "obojživelníčka" štartuje aj v elitnej kategórii a sústredí sa na septembrové majstrovstvá sveta vo Veľkej Británii. Tie sú zároveň aj olympijskou kvalifikáciou.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Úspešný štart slovenských vodných slalomárov. Do semifinále sa prebojovali štyri lode