Dve Slovenky patrili v K1 medzi najrýchlejšie, medzi mužmi uspel zatiaľ len Grigar

 Eliška Mintálová.
Eliška Mintálová. (Autor: TASR - Ján Krošlák)
TASR|28. júl 2022 o 10:55 (aktualizované 28. júl 2022 o 17:00)

Zuzana Paňková, Eliška Mintálová a Jakub Grigar postúpili do semifinále K1 v Augsburgu.

AUGSBURG. Slovenské reprezentantky vo vodnom slalome Zuzana Paňková a Eliška Mintálová postúpili do semifinále K1 na majstrovstvách sveta. Obe absolvovali v Augsburgu bezchybnú jazdu.

Paňková stratila na Talianku Stefanie Hornovú 0,10 sekundy a vo štvrtkovej úvodnej rozjazde bola druhá najrýchlejšia. Mintálová obsadila štvrté miesto s mankom 0,90 s.

Ich krajanka Simona Glejteková, ktorej chýbalo na Hornovú 14,47 s, figurovala na 41. mieste. Bojovala tak o postup v druhom kole, spravila však dve chyby v závere a v cieli mala o päť sekúnd horší čas než pri prvom pokuse.

Spomedzi Slovákov postúpil na prvý pokus len Jakub Grigar. Napriek čistej jazde stratil presne tri sekundy, čo stačilo na dvanáste miesto. Najlepší bol Čech Vít Přindiš (86,83).

Jazda nevyšla Martinovi Halčinovi, ťukol na ôsmej i desiatej bránke a spolu s Adamom Gonšenicom dostali ďalšiu možnosť v druhej rozjazde.

Svoju jazdu zlepšil Gonšenica – v druhom kole si polepšil o 5,5 s. Aj medzi mužmi však zostala jedna loď pred bránami semifinále.

Martin Halčin mal dotyk hneď na prvej bránke, celkovo sa trápil v úvode trate a napriek tomu, že svoj výkon mierne vylepšil, na najlepšiu štyridsiatku to nestačilo.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Dve Slovenky patrili v K1 medzi najrýchlejšie, medzi mužmi uspel zatiaľ len Grigar