Kanoisti potvrdili vysokú kvalitu, kvalifikáciu zvládli bez problémov

Alexander Slafkovský.
Alexander Slafkovský. (Autor: TASR)
SITA|10. jún 2022 o 18:05

Uspela aj úradujúca európska šampiónka.

BRATISLAVA. Osem z 12 slovenských lodí sa na pretekoch Svetového pohára vo vodnom slalome v Prahe-Troji prebojovalo z kvalifikácie do semifinále.

Spolu traja Slováci sa do víkendových súťaží dostali v kajaku, ďalší piati v kanoe.

Medzi kajakárkami stačila jedna kvalifikačná jazda na postup úradujúcej európskej šampiónke Eliške Mintálovej, ktorú klasifikovali na 4. priečke. V opravách uspela Zuzana Paňková a bez semifinále zostala Simona Glejteková.

Medzi kajakármi sa do semifinále dostal len Jakub Grigar, strieborný olympijský medailista z Tokia bol v prvom kole kvalifikácie deviaty. V opravách nepochodili jeho krajania Ondrej Macúš a Adam Gonšenica.

Medzi kanoistkami postúpila z prvej kvalifikácie Emanuela Luknárová a Zuzana Paňková si chuť napravila v oprave. Soňa Stanovská zostala v 2. kvalifikačnom kole prvá pod čiarou a od prieniku ďalej ju delilo 1,52 sekundy.

Medzi kanoistami Slováci potvrdili vysokú kvalitu. Alexander Slafkovský, Matej Beňuš, aj Marko Mirgorodský sa do semifinále dostali cez prvú kvalifikáciu.

Počas víkendu budú v Prahe bojovať v sobotu od 9.00 h kajakári a kajakárky, v nedeľu tiež od 9.00 h kanoistky a kanoisti.

V sobotu popoludní sa v hlavnom meste Česka uskutoční aj kvalifikácia v extrémnom slalom, ktorý vyvrcholí v nedeľu vyraďovacími jazdami.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Kanoisti potvrdili vysokú kvalitu, kvalifikáciu zvládli bez problémov