Slovensko má dve šance na cenný kov, finále však ušlo Martikánovi

Michal Martikán.
Michal Martikán. (Autor: TASR)
TASR|1. jún 2024 o 11:10

Mužské semifinále C1 ovládol Talian Raffaello Ivaldi.

AUGSBURG. V úvodnom podujatí Svetového pohára vodných slalomárov v Augsburgu bude mať Slovensko v disciplíne C1 dvojnásobné finálové zastúpenie.

Matej Beňuš predviedol v semifinále veľmi dobrú jazdu bez trestných sekúnd a v semifinále ho napokon dokázali zdolať iba taliansky reprezentant Raffaello Ivaldi a domáci favorit Sideris Tasiadis.

Do finálovej desiatky sa prebojoval aj Marko Mirgorodský. V úvodných bránkach síce nabral stratu, no v ďalšom priebehu išiel veľmi dobrú jazdu. Čas 107 sekúnd mu stačil na posledné postupové miesto.

Legendárnemu Michalovi Martikánovi semifinále nevyšlo podľa predstáv. Najmä medzi prvým a druhým medzičasom nabral veľkú stratu, následne ťukol poslednú protivodnú bránku a obsadil 17. priečku.

V sobotu predpoludním sa nedarilo dvom slovenským kanoistkám. Soňa Stanovská a Ivana Chlebová nazbierali v semifinále zhodne štyri trestné sekundy a aj rýchlostne výrazne zaostali za elitnou desiatkou.

Mužské finále je na programe od 12.11 h.

Soňa Stanovská.
Soňa Stanovská. (Autor: TASR)

Stanovská obsadila až 24. priečku so stratou 15,88 s na najrýchlejšiu v semifinále Anu Satilovú z Brazílie. Štart jej vôbec nevyšiel, dotyk si pripísala na tretej i siedmej bránke a jej manko aj potom narastalo.

Na postup by musela zájsť o viac ako deväť sekúnd lepší čas.

Chlebová skončila v semifinále na predposlednej 29. pozícii so stratou 24,71 s, keď po dve trestné sekundy zaznamenala na druhej i dvadsiatej bránke.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Slovensko má dve šance na cenný kov, finále však ušlo Martikánovi