Výsledok ju veľmi potešil. Abrahámová skončila vo finále K1 siedma

Atmosféra počas Majstrovstiev sveta juniorov a do 23 rokov vo vodnom slalome
Atmosféra počas Majstrovstiev sveta juniorov a do 23 rokov vo vodnom slalome (Autor: TASR)
TASR|6. júl 2024 o 18:43

Triumfovala česká reprezentantka.

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ. Slovenská kajakárka Karolína Abrahámová obsadila na MSJ vo vodnom slalome siedme miesto v K1.

Pätnásťročná pretekárka mala bezchybnú jazdu a za víťazkou Klárou Mrázkovou z Česka zaostala o 8,26 sekundy. V mužskom finále, kde domáci nemali zastúpenie, bol najrýchlejší Slovinec Žiga Lin Hočevar.

Abrahámovej vyšiel úvod trate, problematické boli protiprúdne bránky 13 a 14 pod oravským skokom. Už pred ním ju vynieslo a tak mala problematický nájazd do prvej z dvojice bránok, do ďalšej sa musela vracať.

"Som celkom spokojná až na skok v tejto jazde. V predošlej bol krajší a viac mi vyšla voda. Nepostrážila som si špičku, čo nebola taká chyba, aj keď ma to asi pripravilo o tie prvé pozície. Pred skokom ma stiahlo a nebol ideálny, ale nejak som to zvládla. Stiahlo ma aj pod ďalšiu bránu, ale podarilo sa mi tam rýchlo vrátiť," povedala pre TASR pretekárka.

Priznala, že takýto výsledok nečakala: "Som za to veľmi rada. Už po štvrtom mieste v kvalifikácii som bola prekvapená a postup zo semifinále ma veľmi potešil. Som šťastná aj keď jazda nebola ideálna."

Najlepšiu trojku za Mrázkovou doplnili Poľka Hanna Daneková so stratou 2,24 sekundy a bronzová bola Caterina Pignatová z Talianska (+2,79). Všetky tri mali bezchybnú jazdu.

Hočevar ukázal špičkovú formu, keď zopakoval zlato z piatkovej C1. Sobotná jazda úradujúceho európskeho šampióna z elitnej kategórie kanoistov bola bez chýb a druhý Martin Cornu stratil 5,63 sekundy.

Len o trinásť stotín sekundy za ním zaostal Michal Kopeček z Česka. V závere finále "zaujali" francúzski favorit Elouan Debliquy a Titouan Estanguet. Prvý menovaný minul jednu bránku a jeho krajan dve.

Slováci sú na domácom šampionáte stále bez medaily. Posledné štyri šance majú v nedeľu, keď je na programe kajak kros. Časovka sa začína o 8.30 h a finále sú na programe krátko po 15.00 (juniori) a 17.00 (do 23 rokov).

Výsledky - finále K1 juniorov

muži:

1. Žiga Lin Hočevar (Slov.) 87,21 s (0), 2. Martin Cornu (Fr.) +5,63 (4), 3. Michal Kopeček (ČR) +5,76 (0)

ženy:

1. Klára Mrázková (ČR) 103,21 s (0), 2. Hanna Daneková (Poľ.) +2,24 (0), 3. Caterina Pignatová (Tal.) +2,79 (0), ...7. Karolína ABRAHÁMOVÁ (SR) +8,26 (S

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Výsledok ju veľmi potešil. Abrahámová skončila vo finále K1 siedma