Velez-Zuzulová dojala Shiffrinovú k slzám. Slovenka bola jej mentorkou

Petra Vlhová (v strede) triumfovala v Lenzerheide.
Petra Vlhová (v strede) triumfovala v Lenzerheide. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|28. jan 2018 o 14:38

Petra Vlhová zvíťazila vo Svetovom pohári v Lenzerheide. Návrat Veroniky Velez-Zuzulovej dopadol úspešne.

BRATISLAVA. Po desiatich mesiacoch boli slovenské zjazdárky Petra Vlhová a Veronika Velez-Zuzulová spolu na súťažnom svahu. Po druhom kole Svetového pohára v Lenzerheide sa pred zábermi kamier usmievali a objímali.

Mali na to dôvod. Petra Vlhová zvíťazila pred Švédkou Fridou Hansdotterovou a Švajčiarkou Wendy Holdenerovou. K triumfu jej výrazne pomohlo zaváhanie Američanky Mikaely Shiffrinovej na konci druhého kola.

Výborný výsledok dosiahla aj jej staršia krajanka Veronika Velez-Zuzulová. Štyri mesiace po operácii kolena sa vrátila solídnym dvanástym miestom a dva týždne pred olympijským slalomom v Pjongčangu ukázala, že môže bojovať o medailu.

Pozrite si víťazstvo Petry Vlhovej v Lenzerheide: fotogaléria

5.2.2018

Víťazstvom bolo druhé kolo

Pre slovenské slalomárky to však po prvom kole nevyzeralo takto nádejne. Vlhová po ňom bola až šiesta s vyše sekundovou stratou za Shiffrinovou. Po príchode do cieľa nebola spokojná.

„Zo strminy do roviny som spravila chybu, kde som stratila dosť veľa. Možno som išla príliš agresívne a na tento sneh sa žiadalo trošku pustiť lyže,“ priznala Vlhová pre TASR.

Jej staršiu krajanku zaberali kamery pozornejšie už pred prvým kolom. Všetci očakávali, v akej forme sa Velez-Zuzulová vráti po komplikovanom zranení.

Bolo vidieť, že v prvej jazde nejde úplne na doraz. Napokon v nej skončila na 21. mieste, keď na vedúcu Shiffrinovú stratila viac ako tri a pol sekundy. Napriek tomu po prejazde cieľom zdvihla ruky nad hlavu, akoby zvíťazila.

Pozrite si posledný slalom SP Veroniky Velez-Zuzulovej (fotogaléria): fotogaléria

28.1.2018

Shiffrinovú si vzala pod ochranu

Keď kamera po jej prvej jazde zabrala fenomenálnu americkú slalomárku, na jej očiach bolo vidieť slzy, keďže má so slovenskou slalomárkou špecifický vzťah.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Velez-Zuzulová dojala Shiffrinovú k slzám. Slovenka bola jej mentorkou