Vlhová suverénne zlatá v slalome na olympiáde mládeže

SITA|20. jan 2012 o 13:33

Po predchádzajúcich 4. miestach v superkombinácii a obrovskom slalome sa Vlhová dočkala najväčšieho úspechu svojej kariéry.

INNSBRUCK. Zjazdárka Petra Vlhová vybojovala pre Slovensko premiérovú zlatú medailu na zimných olympijských hrách mládeže. V rakúskom Innsbrucku vyhrala 16-ročná členka Ski Klubu Javorovica piatkový slalom dievčat. Po predchádzajúcich 4. miestach v superkombinácii a obrovskom slalome sa Vlhová dočkala najväčšieho úspechu svojej kariéry.

Zverenka trénera Ivana Iľanovského bola v Innsbrucku najväčšou favoritkou slalomu. Svoju úlohu potvrdila už v prvom kole, po ktorom viedla s náskokom 9 desatín sekundy pred Švajčiarkou Luanou Flütschovou.

Najlepší čas dosiahla medzi 45 bránkami aj v druhom kole a suverénne sa tešila z prvenstva pred Kanaďankou Roni Remmeovou, ktorá v celkovom súčte zaostala o 1,49 sekundy. Bronz si vybojovala Jekaterina Tkačenková z Ruska. Preteky sa išli za hustého sneženia.

"Aj napriek tomu, že súperky, ktoré štartovali v druhom kole tesne predo mnou, povypadávali, ja som bola pokojná. Nebola som zbytočne nervózna a verila som, že môžem dosiahnuť dobrý výsledok. Som šťastná, že sa mi konečne po dvoch štvrtých miestach podarilo získať medailu. To, že bude zlatá, som vôbec pred pretekmi nedúfala," povedala po víťaznom slalome Petra Vlhová.

Piatková medaila je pre Slovensko vôbec prvou zo zimnej edície olympijských hier mládeže. Pri letnej premiére v roku 2010 v Singapure vybojovali Slováci šesť cenných kovov (1 - 2 - 3), z prvenstva sa v tímovej súťaži miešaných družstiev tešila džudistka Andrea Krišandová.

ico

Výsledky - ZOH mládeže v Innsbrucku:

ZJAZDOVÉ LYŽOVANIE

Slalom: 1. Petra Vlhová (SR) 1:19,76 min, 2. Roni Remmeová (Kan.) +1,49 s, 3. Jekaterina Tkačenková (Rus.) +1,86

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Vlhová suverénne zlatá v slalome na olympiáde mládeže