Vittek sa opäť zranil, otáznik nad jeho štartom proti Nemecku

SITA|15. máj 2007 o 11:41

NORIMBERG 15. mája (SITA) - Slovenský futbalový reprezentant obliekajúci dres nemeckého prvoligového klubu 1. FC Norimberg Róbert Vittek je opäť zranený. Podľa jeho vlastných slov sa sezóna 2006/2007 ...

NORIMBERG 15. mája (SITA) - Slovenský futbalový reprezentant obliekajúci dres nemeckého prvoligového klubu 1. FC Norimberg Róbert Vittek je opäť zranený. Podľa jeho vlastných slov sa sezóna 2006/2007 preňho zrejme už skončila. Dvadsaťpäťročný rodák z Bratislavy naposledy nastúpil na súťažný zápas 8. apríla v Brémach, kde si natrhol stehenný sval na pravej nohe. Po piatich týždňoch začal naplno trénovať, ale jeho návrat na trávniky sa opäť oddialil. "Už som asi dohral. Keď som v nedeľu trénoval, zasa mi odišiel sval. Opäť stehenný a na pravej nohe. Cítim pomerne veľkú bolesť," povedal pre utorňajšie vydanie denníka Pravda najlepší futbalista SR 2006 pred vyšetrením magnetickou rezonanciou. Po ňom bol odchovanec Slovana Bratislava už o niečo optimistickejší: "Nie je to vážne, ale určite to pribrzdí môj návrat na ihrisko. Sval nie je natrhnutý, možno iba natiahnutý. Je to síce zranenie, ale nepatrí do kategórie vážnych. Ako sa bude prejavovať v najbližších dňoch, neviem. Potrebujem čas, nechcem robiť predčasné prognózy."

Norimberg si už zabezpečil účasť v Pohári UEFA 2007/2008 prinajhoršom ako zdolaný finalista Nemeckého pohára, pretože Stuttgart útočí na titul a bude hrať v Lige majstrov. "Bavori" si pred záverom sezóny držia v I. bundeslige výborné 6. miesto, ale v uplynulých kolách nehrali dobre. Zverenci Hansa Meyera naposledy podľahli v sobotu doma Hamburgu 0:2. "Naozaj nehráme dobre, naše výkony sú rozpačité. Všetko podriaďujeme finále pohára proti Stuttgartu, ale s takouto hrou nemáme veľké šance," povedal ďalej pre Pravdu Vittek. Najbližšiu sobotu v poslednom 34. kole sa Norimberg predstaví v Hannoveri, ktorý sa ešte môže dostať pred neho. Šanca, že Vittek posilní mužstvo, nie je: "Určite nie," odmietol jednoznačne. V súvislosti s berlínskym finále Nemeckého pohára (26. mája) bol v prognózach opatrnejší: "To je veľký otáznik. Rovnako ako moja účasť v kvalifikačnom zápase proti Nemecku." Ten je na programe 6. júna v Hamburgu.

Nachádzate sa tu:
Domov