Víťazstvo Grizzly sa zrodilo na štvrtý pokus

Ilustračné.
Ilustračné. (Autor: archív)
Rudolf Rondzik|4. apr 2017 o 00:00

Štyri kolá museli košickí medvedi čakať, aby si zadupkali víťazný odzemok.

KOŠICE. Štyri kolá museli košickí medvedi čakať, aby si zadupkali víťazný odzemok po barážovom meraní síl o postup do futsalovej extraligy.

Futsalisti Grizzly Slovakia Košice zdolali MIBA Banská Bystrica 4:0 po polčase 2:0 a pripísali si prvé tri body v súťaži.

Pochopiteľne, na palubovke prevládala obrovská radosť domácich, hoci sa ich víťazstvo nerodilo ľahko napriek rýchlemu vedeniu 2:0 už v 6. minúte.

„Aj s bratislavskými Barabérmi sme viedli rovnakým pomerom a napokon nám ostali oči pre plač. Netvrdím, že niekde vzadu v mozgovej kôre sa nám to nevybavilo, ale tentokrát sme si dali pozor a sústredene sme hrali do poslednej minúty,“ otvoril svoje srdce strelec dvoch poisťovacích gólov v záverečných minútach duelu Marek Hrabčák.

Po 3. kole druhí Bystričania síce museli oželieť niekoľko, z rôznych dôvodov, absentujúcich hráčov, ale svoju kožu lacno predať nechceli.

Najmä v druhom polčase si vytvorili pomerne veľký tlak, ktorému Grizzly odolávalo hlavne bojovnosťou a perfektnými zákrokmi čerstvého nominanta v reprezentačnom áčku, brankára Mareka Kušníra.

„Je pravdou, že iba deň pred zápasom s Banskou Bystricou som sa vrátil z reprezentačného sústredenia, ktoré ma nabudilo do ešte väčšieho úsilia v príprave. Tam to bol iný level. Za v obrane obetavo bojujúcimi spoluhráčmi sa mi chytalo výborne a nechcel som im ich enormnú snahu pokaziť. Vyšlo to. Navyše s čistým štítom. Verím, že to bude ten správny doping do ďalších bojov,“ rozdával radosť so širokým úsmevom mladý gólman.

Verí, že ani z Nitry sa nevrátia smutní

S čím teda pocestujú zverenci Richarda Bača k ďalšiemu, extraligu zachraňujúcemu sa mužstvu, do Nitry?

„Predsa autobusom,“ vtipkoval Kušnír, ale ukázal aj serióznu tvár: „Všetci chceme veriť, že toto víťazstvo z nás stiahlo tú povestnú deku. Netvrdím, že sme mali nôž na krku, ale sami sme sa dostali pod ten tlak. Do baráže sme išli s presvedčením, že na extraligu máme. Štart nám však nevyšiel a tak sa máme čo oháňať. Ale verím, že pri dodržaní správnej taktiky určenej trénerom a možno i pri troche šťastia by sme sa nemuseli vracať smutní. Radosť z víťazstva je tým správnym elixírom futsalu a my si ho ešte chceme dopriať,“ neskrýval optimizmus šikovný brankár.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Víťazstvo Grizzly sa zrodilo na štvrtý pokus