Višňovský sa dohodol so Slovanom do konca sezóny, má problémy s chrbtom

Takto sa populárny obranca lúčil 6. januára 2013 s bratislavským publikom. Višňovského čakal odchod do zámoria.
Takto sa populárny obranca lúčil 6. januára 2013 s bratislavským publikom. Višňovského čakal odchod do zámoria. (Autor: TASR)
TASR|27. okt 2015 o 13:41

Tridsaťdeväťročný ofenzívny zadák pôsobil v uplynulých troch sezónach v drese New Yorku Islanders.

BRATISLAVA. Ľubomír Višňovský sa po dvoch rokoch vrátil do Slovana Bratislava a opäť si zahrá v Kontinentálnej hokejovej lige.

Skúsený slovenský obranca to potvrdil na utorňajšej tlačovej konferencii, na ktorej uviedol aj to, že má zdravotné problémy.

"So Slovanom sme sa dohodli na zmluve do konca tejto sezóny. Mám zdravotné problémy a neviem, koľko mi zdravie vydrží. Mám problémy s chrbtom, konzultoval som to s lekármi. Aj Slovan ide do rizika. Sústredím sa na prvý zápas a potom uvidíme, či pôjde druhý, tretí...," uviedol Višňovský.

Chcel skončiť

Višňovský priznal, že po neúspechu v prípravnom kempe Chicaga Blackhawks uvažoval aj o úplnom konci bohatej kariéry, dôvodom boli hlavne zdravotné problémy.

"Prvá myšlienka bola, že ohlásim koniec. No potom sme si sadli s manželkou a generálnym manažérom Slovana Marošom Krajčim a zistil som, že nechcem takto skončiť. Chcem ešte zažiť víťazný potlesk," povedal s tým, že táto sezóna bude jeho posledná.

Majster sveta z Göteborgu 2002 zatiaľ netuší, či mu zdravotné problémy dovolia odohrať všetky zápasy. S vedením Slovana má preto džentlmenskú dohodu.

"Ak prídem domov po prvom zápase a sekne ma, tak jednoducho končím. Máme dohodu, že rozviažeme zmluvu," povedal.

O jeho služby sa zaujímali aj ďalšie európske kluby, z KHL však iba Slovan.

Višňovský už v pondelok stihol tréning na ľade Zimného štadióna Ondreja Nepelu, druhý nasledoval v utorok dopoludnia, no zatiaľ sa pripravoval len individuálne.

Doháňa kondičné manko

"Včera som bol prvýkrát na ľade od príchodu z Chicaga. Trénoval som hlavne bez kontaktu a doháňam aj kondíciu, keďže teraz som to na klzisku iba tak lietal."

Tridsaťdeväťročný ofenzívny zadák pôsobil v uplynulých troch sezónach v drese New Yorku Islanders.

V tej minulej odohral v základnej časti NHL 53 zápasov s bilanciou 5 gólov a 15 asistencií.

V minulosti pôsobil aj v Anaheime Ducks, Edmontone Oilers, Los Angeles Kings a v rodnej krajine v Slovane Bratislava, za ktorý si vo výlukovej sezóne 2012/13 zahral v Kontinentálnej hokejovej lige.

Celkovo odohral v NHL 883 zápasov základnej časti, v ktorých nazbieral 495 bodov (128+367), a 28 stretnutí play off s bilanciou osem asistencií.

V reprezentačnom drese sa zúčastnil na desiatich majstrovstvách sveta a štyroch zimných olympiádach.

Na konte má kompletnú medailovú zbierku z MS.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Višňovský sa dohodol so Slovanom do konca sezóny, má problémy s chrbtom