Višnovský ide do Anaheimu, Jurčina späť do Washingtonu

Milan Jurčina
Milan Jurčina (Autor: SITA/AP)
SITA|3. mar 2010 o 21:32

Ľubomír Višňovský prestúpil do Anaheimu, Milan Jurčina sa vracia do Washingtonu.

COLUMBUS. Po Milanovi Jurčinovi zmenil v stredu v NHL dres aj druhý slovenský hokejista - Ľubomíra Višňovského angažoval Anaheim. Je to jedna z najzaujímavejších zmien v deň sezónnej uzávierky transakcií v NHL.

Ducks sa s Edmontonom Oilers dohodli na prestupe v záverečných minútach "dedlajnu", opačným smerom putuje Ryan Whitney. Práve na jeho mieste by mal slovenský reprezentačný obranca priniesť do hry zadných radov "káčerov" ofenzívny náboj, ktorý chýba po odchode Chrisa Prongera.

Višňovský v 57 zápasoch za "olejárov" v tejto sezóne nazbieral 32 bodov a strelil 10 gólov, v oboch bilanciách dominoval medzi zadákmi tímu, ktorý je na spodku 30-člennej tabuľky základnej časti. Chabosť Edmontonu demonštruje aj fakt, že ich obranca bol tretím najproduktívnejším mužom. Naopak, v Anaheime má Višňovský nádej na play off, hoci momentálne sú Ducks pod čiarou postupu.

Jurčina sa vracia po 17 zápasoch

Slovenský hokejový obranca Milan Jurčina sa po troch mesiacoch v tíme zámorskej hokejovej NHL Columbus Blue Jackets vracia do Washingtonu.

Dvadsaťšesťročný rodák z Liptova odohral v drese "modrokabátnikov" len 17 zápasov, v ktorých dosiahol jeden gól a dve asistencie. Pred príchodom do Washingtonu hrával aj v mužstve Boston Bruins. O Jurčinove služby údajne prejavili záujem aj v Calgary, no robustný obranca sa napokon vracia do známeho prostredia. Capitals slovenského beka získali za výber v 6. kole draftu.

Do Columbusu odišiel Jurčina 28. decembra 2009 spoločne s útočníkom Chrisom Clarkom, ktorý bol dovtedy kapitánom Washingtonu. Opačným smerom putoval skúsený útočník Jason Chimera.

Slovenský olympionik si po Bostone a Washingtone vyskúšal tretí tím v rámci NHL. V 319 zápasoch v zámorskej profilige, ktoré má doteraz na konte, si pripísal 15 gólov a 38 asistencií, k tomu pridal 220 trestných minút. Jurčinovi po skončení tejto sezóny vyprší zmluva, a ak sa nedohodne s Capitals na novej, stane sa voľným hráčom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Višnovský ide do Anaheimu, Jurčina späť do Washingtonu