Villa odchádza z Atletica do USA: Ponuka, ktorá sa neodmieta

(Autor: TASR/AP)
TASR|1. jún 2014 o 15:21

Španielsky útočník prestúpil do New York City FC. Klub založili vlastníci Manchestru City, s ktorým bude do začiatku súťaže David Villa trénovať.

MADRID. Rekordér v počte strelených gólov v španielskej futbalovej reprezentácii David Villa sa sťahuje do USA.

Útočník majstrovského Atletica Madrid sa dohodol na trojročnej zmluve s novovytvoreným tímom New York City FC.

"Od New Yorku som dostal ponuku, ktorú som nemohol odmietnuť. Sezóna v Atleticu bola skvelá, získať titul a prebojovať sa do finále Ligy majstrov bolo ako sen. V kabíne vládla rodinná atmosféra, naši fanúšikovia boli absolútne fantastickí. Spomienky na moje účinkovanie v Madride mi zostanú navždy v pamäti," povedal Villa.

New York City FC založili v roku 2013 vlastníci Manchestru City a bejzbalového klubu New York Yankees. V zámorskej profesionálnej MLS bude hrať od februára 2015.

Dovtedy by mal Villa trénovať s kádrom Manchestru City, aby sa udržal v dobrej kondícii. Za anglický klub ale nebude hrávať súťažné zápasy.

Tridsaťdvaročný kanonier figuruje v širšom kádri Španielska na blížiace sa MS v Brazílii, hoci v Atleticu v uplynulých mesiacoch nemal pevné miesto v základnej zostave.

Villa nastrieľal v národnom tíme 56 gólov v 95 dueloch, v roku 2008 triumfoval s tímom na ME a o dva roky neskôr aj na MS.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Villa odchádza z Atletica do USA: Ponuka, ktorá sa neodmieta