V klube si ho už nikto neoblečie. Plzeň vyradila Čišovského číslo

Marián Čišovský (vľavo) v drese Plzne.
Marián Čišovský (vľavo) v drese Plzne. (Autor: MAFRA - Ladislav Němec)
TASR|11. sep 2020 o 17:43

Miesto má rovno pri najskalnejších fanúšikoch.

PLZEŇ. Žiadny futbalista Viktorie Plzeň si už nikdy neoblečie dres s číslom 28. Klub ho v piatok vyradil ako spomienku na svojho niekdajšieho obrancu Mariána Čišovského.

Bývalý slovenský reprezentant zomrel v júni na nevyliečiteľnú chorobu ALS.

"Číslo 28 bude navždy patriť iba Mariánovi Čišovskému. Už nikdy sa neobjaví na viktoriánskom drese," citoval portál idnes.cz generálneho manažéra Viktorie Adolfa Šádeka.

Čišovského dres klub vyvesil na čestné miesto v sektore za bránkou, kde majú miesto najskalnejší fanúšikovia a od roku 2017 tam visí aj dres Františka Rajtorala s číslom 27.

"Obaja sa nezmazateľne zapísali do klubovej histórie a do sŕdc všetkých fanúšikov. Verím, že aj naši priaznivci ocenia, že budú mať oba dresy po celý čas na očiach," dodal Šádek.

V priebehu nedeľňajšieho ligového duelu s Mladou Boleslavou si fanúšikovia Viktorie uctia Čišovského pamiatku symbolicky v 28. minúte potleskom.

Čišovský prestúpil do Plzne v lete 2011 z rumunského Temešváru, o dva roky neskôr s tímom získal ligový titul. Od roku 2014 bojoval s amyotrofickou laterálnou sklerózou (ALS). Podľahol jej koncom júna tohto roka vo veku 40 rokov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»V klube si ho už nikto neoblečie. Plzeň vyradila Čišovského číslo