Dokonale oklamal súperov. Ibrahimovič strelil skvelý gól z priameho kopu

Zlatan Ibrahimovič po strelenom góle v drese AC Miláno.
Zlatan Ibrahimovič po strelenom góle v drese AC Miláno. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|31. okt 2021 o 23:30

Skúsený brankár sa len nečinne prizeral.

MILÁNO. Zlatan Ibrahimovič opäť ukázal svoju extratriedu, keď mal veľkú zásluhu na triumfe AC Miláno v zápase 11. kola Serie A na pôde AS Rím (2:1).

Štyridsaťročný Švéd si v 26. minúte postavil loptu na priamy kop a svoj pokus aj skvelým spôsobom premenil.

Ibrahimovič sa rozhodol pre netradičné zahratie štandardky prízemnou strelou. Týmto krokom dokonale zaskočil hráčov súpera aj skúseného portugalského brankára Ruia Patrícia.

Brániaci futbalisti v múre vyskočili a rímskemu AS nepomohol ani jeden hráč, ktorý ležal na trávniku. Brankár Patrício sa len nečinne prizeral.

VIDEO: Zlatan Ibrahimovič a jeho gól od času 0:30 min

Pre Ibrahimoviča, ktorý následne dostal žltú kartu za nešportové správanie, ide o druhý gól od návratu po zranení. Celkovo skóroval v tejto sezóne trikrát a pridal aj asistenciu.

AC Miláno v šlágri nakoniec zdolalo AS Rím 2:1 aj napriek tomu, že už od 66. minúty hralo bez vylúčeného Thea Hernándeza. V Serie A mu patrí 2. miesto s rovnakým počtom bodov ako vedúci SSC Neapol.

Ibrahimovič strelil podľa portálu Opta 150. gól v Serii A a 400. vo všetkých ligách. Ten prvý dosiahol takmer presne pred 22 rokmi, keď sa ako 18-ročný tínedžer presadil 30. októbra 1999 za Malmö FF vo švédskej najvyššej súťaži.

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Dokonale oklamal súperov. Ibrahimovič strelil skvelý gól z priameho kopu