Svetová jednotka obetovala spánok. Na US Open sa odohral historický zápas

Carlos Alcaraz vyhral 2. najdlhší zápas v histórii US Open.
Carlos Alcaraz vyhral 2. najdlhší zápas v histórii US Open. (Autor: TASR/AP)
Jana Sedláková|8. sep 2022 o 11:45

Carlos Alcaraz zdolal vo štvrťfinále US Open Jannika Sinnera.

NEW YORK. Chytil sa za hlavu a spadol na zem. Vyhral historický zápas. A zatiaľ asi najväčší vo svojej kariére.

Carlos Alcaraz zvládol na US Open obrovskú drámu proti Jannikovi Sinnerovi a vo štvrťfinále vyhral po setoch 6:3, 6:7(7), 6:7(0), 7:5, 6:3. Vo štvrtom sete dokonca odvrátil mečbal pri podaní súpera.

V boji o prvé grandslamové finále vyzve domáceho Francesa Tiafoeho. Toho sa po jeho zápase novinári pýtali, koho z tejto dvojice by si viac prial za súpera.

Odpovedi sa vyhol, ale poznamenal: "Určite to bude dlhý a náročný zápas." Vtedy ešte Američan netušil, akú pravdu mal.

Zápas sa hneď z niekoľkých dôvodov zapísal do histórie. Skončil sa o 2.50 v noci newyorského času. Nikdy v histórii sa na US Open neskončil žiadny duel takto neskoro. A celkovo trval 5 hodín a 15 minút.

S týmto časom sa v historických tabuľkách zaradili na druhé miesto. Iba jediný duel na US Open trval ešte o niečo dlhšie. Stefan Edberg zdolal Michaela Changa za 5 hodín a 26 minút. To sa písal rok 1992 a duel sa hral v semifinále.

Mladíci tak odohrali najdlhší zápas na US Open v 21. storočí. V ktorom sa mimochodom obaja narodili. Alcaraz v roku 2003 a Sinner 2001.

"Päť hodín a 15 minút absolútneho kúzla. Jeden z najdlhších a najlepších zápasov, aký ste kedy mohli vidieť," písal na twitter novinár z New York Times Christopher Clarey.

"Jedna z najlepších bitiek na US Open," pridal sa v priamom prenose komentátor českej verzie Eurosportu.

VIDEO: Najlepšie momenty zo zápasu Carlos Alcaraz - Jannik Sinner

"Európa sa práve zobúdza a Carlos Alcaraz ešte stále hrá," napísal na oficiálne twitterové konto Eurosport. Zápas sa skončil o 8.50 stredoeurópskeho času.

Ak sa aj stane, že na US Open sa dohráva nejaký zápas v ranných hodinách európskeho času, väčšinou sa dohrá okolo šiestej či siedmej. Rozhodne nie o takmer deviatej ráno, ako sa to podarilo Španielovi a Talianovi.

K zápasu sa vyjadrili aj mnohé známe osobnosti. "Ako veľmi úžasný je tento zápas?" vravel šampión US Open z roku 2016 Stan Wawrinka na twitteri.

"Neskutočný zápas. Síce musím ísť o šiestej ráno na letisko, ale odmietam spať, nemôžem toto premeškať," písala zas štvrťfinalistka ženskej dvojhry a svetová jednotka vo štvorhre Cori Gauffová.

Alcaraz postúpil do prvého grandslamového semifinále v kariére. Ako 19-ročný sa stal najmladším semifinalistom na grandslame od Rafaela Nadala na Roland Garros 2005 a na US Open je dokonca najmladší od Petea Samprasa v roku 1990.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Svetová jednotka obetovala spánok. Na US Open sa odohral historický zápas