Sagan vie, že zelený dres ešte vôbec nemá istý

Držitelia dresov pred štartom 9. etapy Tour de France - sprava  Egan Bernal v bielom drese, Peter Sagan v zelenom drese, Julian Alaphilippe v žltom, Tim Wellens v bodkovanom a víťaz predchádzajúcej etapy Thomas De Gendt.
Držitelia dresov pred štartom 9. etapy Tour de France - sprava Egan Bernal v bielom drese, Peter Sagan v zelenom drese, Julian Alaphilippe v žltom, Tim Wellens v bodkovanom a víťaz predchádzajúcej etapy Thomas De Gendt. (Autor: TASR/AP)
Jakub Benko|16. júl 2019 o 23:43

Slovák bude bojovať o každý bod.

BRATISLAVA. Slovenský cyklista Peter Sagan má za sebou už desať etáp na cyklistických pretekoch Tour de France 2019.

Sagan sa už po úvodnej etape obliekol do zeleného dresu a odvtedy si ho dokázal udržať. Momentálne je na čele bodovacej súťaže.

Peter Sagan a jeho momenty na Tour de France 2019: fotogaléria

29.7.2019

Sagan má na svojom konte 229 bodov, na druhom mieste je Austrálčan Michael Matthews, ktorý získal 167 bodov.

"Mám v súťaži o zelený dres náskok 62 bodov, aspoň myslím. Nie je to veľa, ale je to stále lepšie ako nič," rozhovoril sa Slovák v rozhovore po desiatej etape.

Sagan je s doterajším priebehom Tour de France 2019 spokojný. "Myslím, že celých desať dní prebehlo hladko a to ma teší. Všetko je však stále otvorené," uvedomuje si.

Náskok, ktorý si slovenský cyklista dokázal zatiaľ vytvoriť, nemusí byť rozhodujúci. "Stačí, ak nejaký šprintér, napr. Elia (Elia Viviani, pozn. red.) vyhrá nejakú etapu a získa 50 bodov. Preto musím stále bojovať," vysvetlil.

Práve Viviani je na treťom mieste rebríčka v boji o zelený dres. Na Sagana stráca 76 bodov.

Sagan vidí hrozbu aj v prenasledovateľovi Matthewsovi. ,,Je veľmi silný vo vrchoch, musíme ho stále kontrolovať," uzavrel.

Tour de France 2019
Tour de France 2019 (Autor: SME - Miro Mezei)
Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Tour de France»Sagan vie, že zelený dres ešte vôbec nemá istý