Vlhová vedela, že trať bude časom horšia. Vyšli mi strmé úseky, vraví

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová.
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|18. mar 2023 o 11:50

Pozrite si jazdu Petry Vlhovej v 1. kole slalomu v andorrskom Soldeu.

SOLDEU. Od prvých bránok chytila slovenská lyžiarka Petra Vlhová dobrý rytmus. V porovnaní s predošlým slalomom v Aare bolo vidno zlepšenie.

Aj po prechode do strminy mala plynulé oblúky a pri 200. štarte vo Svetovom pohári si rutinérsky poradila aj s dvoma extrémne zatvorenými bránkami.

Keď však prišla do cieľa, nebolo jej čas s čím porovnávať. Vlhová mala totiž štartové číslo jeden a práve to sa ukázalo byť ako veľmi dôležitý faktor.

"Išlo sa mi veľmi dobre a hlavne som sa snažila využiť to číslo, pretože som vedela, že trať sa bude zhoršovať," priznala v rozhovore pre JOJ Šport.

Vlhovej dokázala konkurovať len Mikaela Shiffrinová, ale tá sa v závere na rozdiel od Slovenky nevyhla chybe. Aj preto si Liptáčka prvé miesto udržala.

"Počúvala som, čo mi povedali tréneri pred tým, ako som išla. Bolo to ľahké a strmé úseky mi vyšli veľmi," zhodnotila svoju jazdu Petra Vlhová.

VIDEO: Petra Vlhová a jej jazda v 1. kole slalomu v Soldeu 2023

Následne si niekoľko minút posedela v kresle pre priebežnú líderku.

"Sedelo sa mi dobre, ale dlho. Keď tam človek sedí je to dobrý pocit, ale všetko je otvorené. Druhé kolo bude ťažké, ale budem sa snažiť dať do toho maximum.

Ťažko povedať ako vydrží trať. Je teplo, ale nie zase až také. Trať budú soliť a verím, že podmienky budú aj pre mňa dobré," dodala Slovenka.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová vedela, že trať bude časom horšia. Vyšli mi strmé úseky, vraví