Slováci už zdvíhali ruky. Švajčiarsky brankár predviedol zákrok dňa

Peter Zuzin v drese Slovenska, ilustračná fotografia.
Peter Zuzin v drese Slovenska, ilustračná fotografia. (Autor: TASR - Michal Svítok)
Sportnet|17. dec 2021 o 20:55 (aktualizované 17. dec 2021 o 21:58)

Peter Zuzin a Reto Berra predviedli moment zápasu.

VISP. Slovenskí hokejisti vyhrávali po prvej tretine nad Švajčiarmi o jediný gól. S domácim výberom hrali o celkový triumf na turnaji Švajčiarsky pohár 2021, napokon tesne prehrali.

Nechýbalo však veľa a náskok Slovenska mohol byť vyšší. Brankár Švajčiarska Reto Berra však predviedol fantastický zákrok.

Slováci sa dostali do vedenia v 9. minúte, keď sa puk z hokejky Miloša Kelemena odrazil od švajčiarskeho obrancu. Smolu domácej defenzívy však o štyri minúty neskôr vystriedal mimoriadny moment.

Prvá formácia sa po peknej kombinácii dostala do veľkej šance, Peter Zuzin sa ocitol sám pred 34-ročným Berrom. Pohotovo zakončil a zdalo sa, že Slováci pôjdu do dvojgólového vedenia.

Spoluhráč Pavol Regenda už zdvíhal ruky nad hlavu. Bol si istý, že jeho kolega skóruje.

Skúsený brankár však predviedol fantastický zákrok a udržal najtesnejší stav.

"Pripravil si to dobre, chcel zakončovať smerom nahor, ale bohužiaľ, trafil mu lapačku. Z desiatich takýchto striel by brankár chytil jednu a stalo sa tak akurát teraz. Ale nevadí, myslím si, že mu to tam dnes ešte padne," povedal v rozhovore pre RTVS jediný úspešný slovenský strelec Kelemen. Vyrovnával aj na 2:2, no na víťazstvo to nestačilo.

Brankár Berra si ešte pred hymnami oboch tímov prevzal ocenenie za 100. zápas pri reprezentácii, ako jednotka odchytal 52 zápasov. So Švajčiarskom získal získal dve strieborné medaily na svetovom šampionáte (2013, 2018).

Na klubovej úrovni pôsobil v domácej súťaži a päť sezón v kanadsko-americkej NHL, kde za tímy Calgary Flames, Colorado Avalanche, Florida Panthers a Anaheim Ducks odchytal dokopy 76 zápasov.

Slováci v prvom zápase NaturEnergie Challenge vo Vispe zdolali Lotyšsko jasne 6:2, Švajčiari vo štvrtok zvíťazili nad Lotyšmi 2:1. Vzájomným zápasom ukončili súboj o Švajčiarsky pohár.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slováci už zdvíhali ruky. Švajčiarsky brankár predviedol zákrok dňa