Koch o strete s Chlapíkom: Nešťastné, ale čisté. Dúfam, že bude v poriadku

Tvrdý zákrok slovenského obrancu Patrika Kocha na českého hráča Filipa Chlapíka.
Tvrdý zákrok slovenského obrancu Patrika Kocha na českého hráča Filipa Chlapíka. (Autor: TASR)
Boris Vanya|14. máj 2023 o 07:20

V Česku vyvolal jeho stret s Chlapíkom ostrú polemiku.

RIGA. V Brne chodil istý čas do školy a väčšinu kariéry strávil v Česku. Patrik Koch v rozhovoroch s novinármi automaticky prepínal zo slovenčiny do češtiny a späť. Podľa toho, od koho dostal otázku. 

Po derby Slovensko - Česko na MS v hokeji 2023 sa dostal 26-ročný obranca do pozornosti nielen pre dobrý výkon, ale aj tvrdý hit na Filipa Chlapíka. Po strete ostal český hráč ležať otrasený na ľade. Kocha rozhodcovia nevylúčili.

Manažér českej reprezentácie Milan Hnilička riešil zákrok v sobotu v zákulisí a vzniesol aj podnet na direktoriát MS, ktorý môže za zákrok dať dodatočný trest. Disciplinárna komisia sa súbojom medzi Kochom a Chlapíkom nezaoberala. 

Po víťaznom zápase proti Lotyšsku sa na inkriminovaný moment spýtal Kocha reportér isport.cz.

„Pozrel som si to. Neviem… Podľa mňa to bolo možno trochu nešťastné, neviem, či to bolo do hlavy. Mal som pocit, že to bolo rameno na rameno. Možno mu dostal potom od chrániča úder do hlavy. Bolo to nešťastné. Ak mu niečo je, tak ma to mrzí a dúfam, že bude čo najskôr v poriadku,“ reagoval rodák z Malaciek.

Priklonil sa k názoru tých, podľa ktorých bol jeho stret s Chlapíkom v súlade s pravidlami. „Áno. Za mňa to bol čistý hit.“

Polemiku, ktorú tento moment predovšetkým v Česku vyvolal, nesledoval. Na šampionáte sa snaží byť odstrihnutý od vonkajších vplyvov. "Naozaj sa koncentrujem len na naše výkony," dodal. 

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Koch o strete s Chlapíkom: Nešťastné, ale čisté. Dúfam, že bude v poriadku