Chromiak zahviezdil hetrikom. Opäť úžasne napodobnil Granlunda

Šimon Nemec (vľavo) a Martin Chromiak v drese Slovenska U20.
Šimon Nemec (vľavo) a Martin Chromiak v drese Slovenska U20. (Autor: TASR)
Sportnet|30. okt 2021 o 23:40

Slovenský útočník má v OHL viac než bod na zápas.

BRATISLAVA. Slovenský hokejový útočník Martin Chromiak predviedol skvelý výkon v zápase zámorskej OHL, keď strelil až tri zo štyroch gólov svojho tímu.

Hetrik dosiahol pri triumfe tímu Kingston Frontenacs na ľade Ottawa 67s 4:3. Jeho posledný zásah bol zároveň aj víťazným.

A najviac práve zaujal jeho fenomenálny tretí gól, ktorým napodobnil fínskeho útočníka Mikaela Granlunda z MS v hokeji 2011 v Bratislave.

Chromiak si prevzal puk v rohu hracej plochy a dostal sa až za bránku. Tam ho zodvihol a umiestnil do ľavého horného rohu. Brankár súpera sa len nečinne pozeral.

VIDEO: Martin Chromiak a jeho skvelý tretí gól

Pre Chromiaka nejde o prvý zásah týmto spôsobom v ostrom zápase. Podarilo sa mu to aj v apríli v prípravnom dueli slovenskej dvadsiatky proti Česku.

"Naučil ma to jeden tréner v Trenčíne, keď som mal zlomenú ruku a nemohol som strieľať. A odvtedy to trénujem a snažím sa to skúšať na tréningoch," povedal ešte v apríli pre Sportnet Chromiak.

Chromiakovi sa v tejto sezóne darí. V OHL nazbieral v ôsmich zápasoch desať bodov za päť gólov a päť asistencií.

V septembri podpísal trojročný vstupný kontrakt s tímom NHL Los Angeles Kings. Objavil sa aj v prípravnom kempe Kings, klub ho však poslal späť do Kingstonu.

Chromiak bol v roku 2020 popri Samuelovi Kňažkovi jeden z dvoch draftovaných Slovákov. Los Angeles si ho vybralo v 5. kole zo 128. miesta.

VIDEO: Martin Chromiak a jeho prvý gól

VIDEO: Martin Chromiak a jeho druhý gól

Tabuľka

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»OHL»Chromiak zahviezdil hetrikom. Opäť úžasne napodobnil Granlunda