De Gea chytil prvú penaltu od roku 2014. Podľa VAR sa však pohol skôr, ako mal

David De Gea.
David De Gea. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|20. sep 2020 o 11:53

O prehre United rozhodol bývalý hráč.

MANCHESTER. Futbalisti Manchester United po piatich rokoch nezvládli vstup do novej sezóny Premier League a prehrali už v úvodnom zápase.

V sobotu podľahli na Old Trafford Crystal Palace 1:3, pričom v prvom kole najvyššej súťaže na svojej pôde prehrali iba tretíkrát v histórii.

Hodgson: Súpera sme k ničomu nepustili

Hostia zaskočili favorita už v úvode. Nedôraz obrany potrestal Andros Townsend, po zmene strán sa dvakrát presadil bývalý hráč United Wilfried Zaha.

Prvý zásah dosiahol z jedenástky.

Tá sa musela opakovať, pričom prvýkrát zlyhal Jordan Ayew. David De Gea síce jeho pokus zlikvidoval, no systém VAR vyhodnotil, že Španiel sa pohol skôr, ako mal.

Hráči Crystal Palace strelili viac ako dva góly po 40 ligových zápasoch. V máji minulého roka zdolali Bournemouth 5:3.

"Zvládli sme hru v obrane i útoku. Počínali sme si s istotou a súpera sme k ničomu nepustili. Keď sme vybojovali loptu, boli sme nebezpeční, takže sa nečudujem, že sme dali toľko gólov," citoval web BBC trénera Roya Hodgsona.

Smoliar De Gea

Keďže penalta Ayewa sa do oficiálnych štatistík neráta, De Gea natiahol svoju neúspešnú šnúru pri chytaní jedenástok v Premier League na osemnásť márnych zákrokov.

Naposledy zlikvidoval pokutový kop v októbri 2014. Tréner Ole Gunnar Solskjaer videl dôvod prehry inde.

Tento zápas musí byť pre nás budíček.


Ole Gunnar Solskjaer

"Som veľmi sklamaný. Zápas nám ukázal, v čom zaostávame. V kondícii aj presnosti a musíme to rýchlo dohnať. Prišli sme o tri body, ktoré sme chceli a potrebovali. Pred nami je 37 zápasov, ale tento zápas musí byť pre nás budíček," povedal nórsky tréner na oficiálnom webe United.

Potešiť ho mohol aspoň debut holandského stredopoliara Donnyho van de Beeka, ktorý prišiel na trávnik v 67. minúte a o trinásť minút neskôr si otvoril strelecký účet v novom pôsobisku.

"Mal výborný prístup a dodal nám energiu. Určite patril k lepším hráčom, vedel si nájsť priestor, to budeme určite ešte potrebovať," uviedol Solskjaer.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»De Gea chytil prvú penaltu od roku 2014. Podľa VAR sa však pohol skôr, ako mal