Napodobnil slávneho brata. Mladší Rooney ohúril Anglicko

Wayne Rooney v drese Derby County.
Wayne Rooney v drese Derby County. (Autor: Bradley Collyer SITA/AP)
Jerguš Radačovský|9. nov 2020 o 23:40

Tímu pomohol k postupu v FA Cupe.

VIDEO: John Rooney strelil gól spoza polovice

BRATISLAVA. Ich cesta sa líšila už od konca v juniorskom tíme Evertonu v roku 2002.

Kým Wayne Rooney dostal príležitosť v A-tíme a postupne sa vypracoval na jedného z najlepších útočníkov, jeho o šesť rokov mladší brat John sa presunul do štvrtoligového Macclesfield Town.

Vystriedal deväť tímov, prevažne v nižších anglických súťažiach, ale teraz sa mu predsa len podarilo upútať pozornosť svetových médií.

V zápase prvého kola FA Cupu pomohol piatoligovému Stockportu k postupu. Na pôde favorizovaného Rochdale z tretej najvyššej anglickej súťaže otvoril skóre.

A podarilo sa mu to skvelým spôsobom. Na vlastnej polovici vybojoval loptu a ešte pred stredovou čiarou presne vystrelil na bránku súpera.

Brankár domácich už nedokázal reagovať. Stockport nakoniec zvíťazil 2:1 a predstaví sa v ďalšom kole pohára.

Dvadsaťdeväťročný stredopoliar exkluzívnym zásahom napodobnil slávneho brata. Wayne podobne skóroval v drese DC United v americkej MLS.

VIDEO: Wayne Rooney a jeho gól spoza polovice

John Rooney mal úspešnú najmä minulú sezónu, keď v 37 zápasoch zaznamenal 17 gólov. Jeho vtedajší tím Barrow ovládol neúplnú tabuľku piatej najvyššej súťaže, ktorú predčasne ukončili pre pandémiu koronavírusu.

Klub napriek tomu postúpil do štvrtej ligy, mladší Rooney však pred novou sezónou zmenil dres. V tomto ročníku strelil v siedmich dueloch päť gólov.

Mimo Anglicka pôsobil v tímoch New York Red Bulls v americkej MLS a Orlando City, ktoré vtedy ešte pôsobilo v nižšej USLC.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»FA Cup»Napodobnil slávneho brata. Mladší Rooney ohúril Anglicko