Hráč Evertonu strelil nevídaný gól, lopta sa trikrát odrazila od žrdí

Gylfi Sigurdsson (v strede).
Gylfi Sigurdsson (v strede). (Autor: SITA/AP - ilustračná fotografia.)
Igor Dopirák|26. nov 2017 o 23:25

Islanďan svojím gólom zaujal už druhýkrát.

BRATISLAVA. V auguste tohto roka sa nestal iba najdrahším islandským futbalistom v dejinách krajiny, ale zároveň aj najdrahším hráčom v histórii anglického klubu FC Everton.

Gylfi Sigurdsson prišiel do tímu z konkurenčnej Swansea za 45 miliónov libier (cca 50 miliónov eur).

Lenže jeho tímu sa v novej sezóne vôbec nedarí. Evertonu patrí po trinástich kolách v najvyššej anglickej súťaži Premier League až šestnásta pozícia, pričom od zostupových priečok ho delia iba dva body.

Navyše, dobré meno si klub nerobí ani v Európskej lige. V nej síce postúpil z predkôl do skupinovej fázy (v 3. predkole vyradil Ružomberok po dvoch výhrach zhodne 1:0 - pozn. red.), ale v nej sa mu nedarí.

V piatich dueloch inkasoval až pätnásť gólov, pričom dokázal bodovať iba proti cyperskému Apollonu Limassol, outsiderovi skupiny. V nej boli súpermi Evertonu aj talianska Atalanta Bergamo (0:3, 1:5) a francúzsky Olympique Lyon (1:2, 0:3).

Mizernú formu potvrdil Everton aj počas tohto víkendu. V domácej súťaži na ihrisku Southamptonu prehral vysoko 1:4.

Jediný gól hostí sa však stal hitom internetu. A strelil ho spomínaný Sigurdsson. Islandský stredopoliar sa pred šestnástkou domácich dostal k lopte, jednou kľučkou oklamal dvoch hráčov súpera a jeho strela sa predtým, než vošla do brány, odrazila až trikrát od žrdí.

Pre Sigurdssona to bol prvý gól za Everton v Premier League.

Premiérový gól za liverpoolsky tím strelil iba osem dní po svojom príchode do klubu. A bol taktiež zaujímavý. Islanďan ho strelil vo štvrtom predkole Európskej ligy na pôde chorvátskeho Hajduku Split asi zo 45-tich metrov.

VIDEO: Gól Sigurdssona proti Southamptonu v čase 0:55 - 1:17:

VIDEO: Gól Sigurdssona v Európskej lige proti Hajduku Split:

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Hráč Evertonu strelil nevídaný gól, lopta sa trikrát odrazila od žrdí