VIDEO: Chyba brankára Chovana. Nemalo by sa to stávať, vravel Weiss

Adrián Chovan inkasuje gól na 2:2 v zápase ŠK Slovan Bratislava - FC Bazilej v odvete osemfinále Európskej konferenčnej ligy.
Adrián Chovan inkasuje gól na 2:2 v zápase ŠK Slovan Bratislava - FC Bazilej v odvete osemfinále Európskej konferenčnej ligy. (Autor: Facebook Šport v RTVS)
Ivan Mriška|16. mar 2023 o 21:53 (aktualizované 16. mar 2023 o 22:52)

Slovenský majster v Európe končí.

BRATISLAVA. ŠK Slovan Bratislava viedol v osemfinále Európskej konferenčnej ligy nad FC Bazilej 2:0. Po zmene strán však o náskok prišiel.

V 93. minúte vyrovnal strelou z diaľky Zeki Amdouni. Lopta pred brankárom Adriánom Chovanom skočila, no nešlo o tvrdý pokus.

"Takéto strely sa dajú chytať," v štúdiu RTVS hodnotil futbalový expert Ladislav Borbély.

VIDEO: Zeki Amdouni a jeho gól na 2:2

Pred penaltovým rozstrelom tréner vystriedal Chovana a do brány poslal Martina Trnovského. Slovan však Bazileju podľahol a zo súťaže vypadáva.

"Aďo bol po tých dvoch gólov psychicky unavený. Riskoval som, no nevyšlo to," pre RTVS Šport povedal krátko po zápase tréner Vladimír Weiss.

Na pozápasovej tlačovej konferencii hovoril o chybe brankára.

"Odrazená lopta, nepozornosť. A strela z 25-tich metrov, ktorú musíme chytiť. Musíme, ale to sme neurobili. To je futbal a za to sme draho, draho zaplatili. Sme sklamaní, moje sklamanie je obrovské," dodal.

Štatistiky Adriána Chovana v zápase ŠK Slovan Bratislava - FC Bazilej v odvete semifinále Európskej konferenčnej ligy.
Štatistiky Adriána Chovana v zápase ŠK Slovan Bratislava - FC Bazilej v odvete semifinále Európskej konferenčnej ligy. (Autor: SofaScore)

Všetci hráči išli podľa neho na dno svojich síl. Odohrali najlepší zápas pod jeho vedením.

"Žiadny iný slovenský klub by nedokázal takto hrať v Európe. Ani Dunajská Streda, ani Trnava. Za tým si stojím.

Aďo Chovan urobil chybu, nemalo by sa to stávať. Treba ho však podržať. Máme čistý stôl, čo sa týka všetkého. Včera sme mali stretnutie s vedením klubu. Treba sa focusovať na ligu. Nie sme padnutí na hlavu, vieme, čo nás v lige čaká. Urobíme maximum, kto bude lepší, ten získa titul," uviedol Weiss.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»VIDEO: Chyba brankára Chovana. Nemalo by sa to stávať, vravel Weiss