Hviezdna útočníčka si poradila s narušiteľom po svojom. Zložila ho ramenom

Samantha Kerrová (vpravo) v drese Austrálie.
Samantha Kerrová (vpravo) v drese Austrálie. (Autor: TASR/AP)
SITA|9. dec 2021 o 14:50

Za zákrok si vyslúžila aplauz tribún, ale dostala aj žltú kartu.

LONDÝN. Kapitánka austrálskej futbalovej reprezentácie Samantha Kerrová sa počas stredajšieho súboja ženskej Ligy majstrov medzi Chelsea FC a Juventusom Turín (0:0) na okamih zmenila na ragbistku.

Dvadsaťosemročná útočníčka londýnskeho tímu ľavým ramenom "zložila" fanúšika, ktorý počas duelu vnikol na hraciu plochu.

Jedna z najlepších futbalistiek na svete vzala situáciu do vlastných rúk po tom, ako usporiadatelia zlyhali v snahe zastaviť narušiteľa.

Futbalistka si za zákrok vyslúžila aplauz tribún, v súlade s pravidlami však za to dostala žltú kartu. Hráčky Juventusu sa švédsku rozhodkyňu Saru Perssonovú snažili zastaviť, tá však nemala inú možnosť.

Narušitelia stretnutí sa občasným zjavom vo futbalových dueloch mužov, no veľkou zriedkavosťou medzi ženami. Trénerka domáceho Emma Hayesová po stredajšom incidente upozornila, že aj v stretnutiach žien je potrebné dávať pozor.

"Ženský futbal je stále viac populárnejší, preto dáva zmysel, že bezpečnosti hráčok je nutné venovať viac pozornosti. Myslím si, že to, čo sa stalo v stredu, by malo slúžiť ako upozornenie, že ochrana hráčok je na prvom mieste," uviedla Hayesová.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Hviezdna útočníčka si poradila s narušiteľom po svojom. Zložila ho ramenom