VIDEO: Rusnák zažiaril v MLS hetrikom. Strelil ho na trávniku úradujúceho šampióna

Albert Rusnák sa so spoluhráčmi teší po góle v drese Seattle Sounders FC.
Albert Rusnák sa so spoluhráčmi teší po góle v drese Seattle Sounders FC. (Autor: X/Seattle Sounders FC)
TASR, SITA|8. sep 2024 o 07:50 (aktualizované 8. sep 2024 o 10:15)

Rusnák strelil v tejto sezóne už 8 gólov a pridal 12 asistencií.

NEW YORK. Slovenský futbalista Albert Rusnák zažiaril v nočnom zápase zámorskej MLS, v ktorom sa hetrikom podieľal na vysokom víťazstve Seattle Sounders nad domácim Columbusom Crew 4:0.

Hostia využili vylúčenie domáceho hráča po tom, ako Rusnák poslal svoj tím do vedenia v nadstavenom čase prvého polčasu.

V 67. minúte zvýšil 30-ročný krídelník na 3:0 a o tri minúty neskôr spečatil konečný výsledok.

Rusnák má v prebiehajúcej sezóne MLS na konte už osem presných zásahov a 12 gólových asistencií.

Jeho tím figuruje v tabuľke Západnej konferencie na 5. mieste, ktoré by po skončení základnej časti garantovalo miestenku v play-off.

Na lídra konferencie Los Angeles Galaxy má manko 9 bodov. Columbusu patrí vo Východnej konferencii tretia pozícia 10 bodov za prvým Interom Miami.

VIDEO: Zostrih zápasu Columbus Crew - Seattle Sounders

Rusnák dosiaľ nikdy vo svojej profesionálnej kariére nestrelil tri góly v jednom zápas. Podarilo sa mu to práve na trávniku úradujúceho šampióna MLS.

Prvý gól strelil z priameho kopu v šiestej nadstavenej minúte prvého polčasu, druhý pridal spoza šestnástky v 67. minúte a tretí po skvelom nábehu strelou bez prípravy v 70. minúte. Jeho tri zásahy delilo od seba iba 25 minút čistého času.

Hosťom pomohla červená karta domáceho brankára Abrahama Romera, ktorá predchádzala prvému gólu Rusnáka a nariadenému priamemu kopu.

A keďže jednotka v bránke Columbusu Patrick Schulte si plnil reprezentačné povinnosti s tímom USA, Romera musel od spomenutého priameho kopu a na celý druhý polčas nahradiť stopér či stredopoliar Sean Zawadzki.

"Nebola to pre mňa príjemná situácia, keďže som s tým predtým nemal skúsenosti. Tak som si len natiahol rukavice a šiel chytať," povedal Zawadzki na webe MLS.

Albert Rusnák sa so spoluhráčmi teší po góle v drese Seattle Sounders FC.
Albert Rusnák sa so spoluhráčmi teší po góle v drese Seattle Sounders FC. (Autor: X/Seattle Sounders FC)

Robil, čo mohol, ale hetriku Rusnáka a jednému gólu Jordana Morrisa nezabránil. Pripísal si dva zákroky.

"Pri svojom priamom kope som cítil o čosi väčší tlak ako zvyčajne, lebo nestál proti mne klasický brankár, ale hráč z poľa. Nebolo to voči nemu fér, ale bolo to jediné možné rozhodnutie, ktoré súper musel urobiť. Myslím si, že môj gól prispel k upokojeniu našej hry," zamyslel sa Albert Rusnák.

"V konečnom dôsledku je jedno, či zvíťazíme 1:0 alebo 4:0. V tejto fáze sezóny sedem kôl pred koncom základnej časti potrebujeme zbierať body a posunúť sa pred play-off v tabuľke čo najvyššie," doplnil Albert Rusnák vo videu na webe Seattle Sounders.

Tabuľka MLS

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»MLS»VIDEO: Rusnák zažiaril v MLS hetrikom. Strelil ho na trávniku úradujúceho šampióna