Greif zaujal čiapkou a zázračnou pätou. Oklamal aj sám seba

Dominik Greif v zápase Ružomberok - Slovan Bratislava.
Dominik Greif v zápase Ružomberok - Slovan Bratislava. (Autor: Reprofoto/RTVS Dvojka)
Pavol Spál|13. feb 2021 o 18:55

Zákroky Greifa boli zvláštne.

RUŽOMBEROK. Najprv zaujal čiernou čiapkou a neskôr fintou, ktorú sotva plánoval. V zápase proti Ružomberku (0:0) predviedol brankár Slovana Bratislava Dominik Greif exhibičný prvok.

Bežala 39. minúta zápasu. Greif dostal prihrávku od spoluhráča Lukáša Pauscheka, ale loptu v krízovej situácii neodkopol. 

Prebral si ju ľavou nohou a vzápätí loptu nečakane vymrštil pätou vysoko ponad hlavu. Pôsobilo to efektne, spravil parádičku ako Neymar.

Greif prekvapil všetkých vrátane seba. Na ťažkom teréne to plánoval inak, lopta mu však skĺzla. Nešťastne aj šťastne.

V zápase nemal veľa práce, zaujal však niekoľkými výbehmi za šestnástku na hranici rizika. "Jeho zákroky boli neštandardné a zvláštne. Smrdelo to gólom," vravel pre RTVS bývalý ligový hráč Martin Mikulič.

Snežilo a poriadne mrzlo

Slovan v zápase 19. kola Fortuna ligy remizoval na pôde Ružomberka 0:0. "Nemôžem byť spokojný. Mali sme prevahu, ale nedali sme gól," hodnotil tréner hostí Darko Milanič.

Ešte krátko pred stretnutím nebolo isté, či sa vôbec bude hrať. Padal sneh, mrzlo. Teplota klesla pod mínus päť stupňov Celzia.

Pocitová teplota bola ešte o päť stupňov nižšia.

Slovan bol aktívnejší, mal prevahu, ale do šancí sa príliš nedostával. Trebárs Vladimíra Weissa bolo vidieť často, ale efekt to neprinieslo. 

Nastúpili až štyria Slováci

Milanič nasadil do základnej zostavy až štyroch slovenských futbalistov, čo nebývalo v poslednom čase zvykom. 

Okrem Greifa nastúpili aj Pauschek, Weiss a David Strelec. A k nim môžeme prirátať aj Čecha Erika Daniela, ktorý si vybavuje slovenské občianstvo.

Greif bol témou nielen počas zápasu, ale aj pred ním. Jeho štart bol otázny.

Pred pár dňami bol totiž hlavou zrejme už v RCD Mallorca. Jeho prestup či hosťovanie však Slovan na poslednú chvíľu stopol.

Dvadsaťtriročný brankár už dlhší čas túži po prestupe do zahraničia, čím sa ani netají. Aj preto sa riešilo, ako sa dokáže so situáciou vyrovnať.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Greif zaujal čiapkou a zázračnou pätou. Oklamal aj sám seba