Hrozivá situácia. Majster sveta spadol v rýchlosti 80 kilometrov za hodinu

Daniel-André Tande.
Daniel-André Tande. (Autor: TASR/AP)
TASR|25. mar 2021 o 16:10

Bolo hrozné vidieť to, uviedol jeho tréner.

AKTUALIZOVANÉ O 20:40

PLANICA. Nórsky skokan na lyžiach Daniel-André Tande mal ťažký pád v skúšobnom kole pred štvrtkovou súťažou Svetového pohára.

V slovinskej Planici tvrdo dopadol na doskočisko mamutieho mostíka HS240, po poskytnutí prvej pomoci ho vrtuľníkom transportovali do nemocnice v Ľubľane.

Tam ho lekári uviedli do umelého spánku.

"Bolo hrozné vidieť to. Môžeme len dúfať, že s ním bude všetko v poriadku. To je najdôležitejšie," uviedol nórsky tréner Aleksander Stöckl.

Jeho zverenec stratil vo vzduchu krátko po odraze rovnováhu a spadol na chrbát. Vypli sa mu lyže a šmýkal sa dolu doskočiskom.

"Toto je najhorší druh pádu, našťastie nedopadol na hlavu. Dal sa do 'krytu', dopadol však dosť priamo, pravdepodobne v rýchlosti okolo 80 kilometrov za hodinu.

Ťažko očakávať, že by vyviazol bez zranení, zrejme si to odniesli rebrá a kľúčne kosti. Musíme dúfať, že sa mu nestalo nič s krkom a chrbtom," povedal expert nórskej televízie NRK Anders Jacobsen.

Dvadsaťsedemročný Tande sa v roku 2018 stal v nemeckom Oberstdorfe majstrom sveta v letoch na lyžiach, na mostíku v Planici bol na šampionáte vlani v decembri členom zlatého nórskeho tímu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Skoky na lyžiach»Hrozivá situácia. Majster sveta spadol v rýchlosti 80 kilometrov za hodinu