Barcelona dostala gól po školáckej chybe, hráči vraj trénera ignorujú

Momentka zo zápasu Celta Vigo - Barcelona.
Momentka zo zápasu Celta Vigo - Barcelona. (Autor: TASR/AP)
SITA|28. jún 2020 o 11:24

Tréningy sú vraj stratený čas.

MADRID. Z posledných troch zápasov dve remízy a oprávnené obavy o obhajobu majstrovského titulu. Futbalisti FC Barcelona nezvládli sobotňajší duel 32. kola La Ligy a na trávniku Celty Vigo iba remizovali 2:2.

Návrat na čelo tabuľky o bod je iba slabá náplasť na stratu bodov, keďže Real Madrid má k dobru nedeľňajší večerný zápas s posledným Espanyolom.

Hráči Viga sú sklamaní

"Prevláda sklamanie, stratili sme dva dôležité body v boji o titul. Teraz musíme čakať na to, že Real rovnako zakopne," skonštatoval Luis Suárez, autor oboch gólov FC Barcelona.

Na oba mu prihral Lionel Messi, ktorý už v treťom zápase po sebe zostal strelecky naprázdno a naďalej čaká na sedemstý gól v súčte klubových a reprezentačných vystúpení.

Katalánci vo Vigu dvakrát viedli, mrzieť ich môže najmä vyrovnávajúci gól domácich z 88. minúty, keď Iago Aspas z priameho kopu poľahky obstrelil zle postavený múr hostí.

V nadstavenom času mohol dovŕšiť domáci obrat striedajúci Nolito, ale jeho strelu z niekoľkých metrov reflexívne vyrazil brankár Marc-André ter Stegen.

Slávna Barcelona nevyhrala na Estadio de Balaídos vo Vige od roku 2015.

Celta sa aktuálne dostala už o osem bodov pred Malorku, ktorej patrí prvá z troch zostupových priečok v La Lige. Nováčik v sobotu prehral v Bilbau 1:3 a Martin Valjent odohral v obrane hostí 87 minút.

"Bol som si istý, že hráči v múre vyskočia a vedel som, kam kopnem loptu. Remizovali sme s Barcelonou, ale mohli sme aj vyhrať. Sme preto sklamaní. Na druhej strane sme po reštarte súťaže získali 8 z 12 možných bodov a to nás ako mužstvo teší," uviedol Aspas, cituje ho denník Marca.

Stratený čas

Španielsky denník pripomína, že zatiaľ čo Celta Vigo má dôvod na úsmevy, FC Barcelona skôr na oprávnené obavy. Jej tréner Quique Setién stráca podporu v šatni, čo dokumentuje aj tým, že dôležité rozhovory s hráčmi radšej prenechá asistentovi Ederovi Sarabiovi.

"Hráči ho ignorujú, keď im Setién niečo hovorí. Viaceré hviezdy v tíme opúšťajú tréningy so slovami, že ide len o stratený čas. A ozývajú sa čoraz hlasnejšie," napísala Marca.

Quique Setién.
Quique Setién. (Autor: TASR/AP)

"Nie sme v dobrej pozícii. Náš priestor na chyby sa naďalej zmenšuje. Nezostáva nám iné len víťaziť a čakať na chyby najväčšieho rivala," podotkol Setién.

Tréner Kataláncov sa vyjadril aj k neskorému nasadeniu francúzskeho útočníka Antoineho Griezmanna, ktorý sa proti Vigu dostal na trávnik až v 81. minúte.

"Nerobím rozhodnutia s ohľadom na to, koľko sme zaplatili za hráča. Minulý týždeň som dal prednosť určitým hráčom a teraz zasa inej zostave. Vtedy ste sa pýtali na Ansua Fatiho a Riquiho Puiga, teraz zasa na Antoineho. Nie je to môj rozmar, ale technické rozhodnutie. Keď dám niekomu prednosť v zostave, vždy verím, že to bude najlepšie pre mužstvo," vysvetlil Setién.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Barcelona dostala gól po školáckej chybe, hráči vraj trénera ignorujú