Griezmann najskôr okopíroval Messiho a po góle napodobnil LeBrona

Antoine Griezmann v drese FC Barcelona.
Antoine Griezmann v drese FC Barcelona. (Autor: TASR/AP)
TASR|26. aug 2019 o 09:07

Šancu dostal aj 16-ročný mladík.

BARCELONA. Dvoma gólmi debutoval na Camp Nou v prvom domácom ligovom zápase francúzsky futbalový útočník Antoine Griezmann.

Prispel tak k jasnému víťazstvu FC Barcelona 5:2 nad Betisom Sevilla v druhom kole La Ligy. Majster si napravil chuť po úvodnej prehre 0:1 z ihriska Bilbaa.

Griezmann najprv na konci prvého polčasu pohotovo v páde vyrovnal na 1:1.

Krátko po začiatku druhého potom pri góle napodobnil klasické zakončenie Lionela Messiho a technickou obaľovačkou ľavačkou presne k tyči dostal domácich do vedenia.

Pri oslave tohto gólu zasa napodobnil hviezdu NBA LeBrona Jamesa, keď sa vrátil k fanúšikovskému sektoru a do vzduchu vyhodil farebné konfety.

"Videl som na tréningu, ako to robí Messi a pokúsil som sa ho okopírovať. Keďže mám rád rituál LeBrona, tiež som sa ho pokúsil napodobniť. Po prehre prišla dobrá reakcia," cituje Francúza agentúra AP.

"Naozaj sme chceli hrať lepšie a podarilo sa. Je to dôležité aj vzhľadom na to, koľko nám chýba zranených hráčov. Tím sa zomkol," doplnil.

Messi aj Luis Suárez sledovali duel iba z tribúny, keďže sa ešte nezotavili zo zranení.

Barcelone chýba aj ďalší zranený útočník Ousmane Dembélé, preto ťarcha ležala na Griezmannovi. S jeho výkonom vyjadril spokojnosť tréner Kataláncov Ernesto Valverde.

"Bol to pre neho veľmi dôležitý zápas. Bol mimoriadne koncentrovaný, rovnako ako aj všetci ďalší hráči mužstva," uviedol kouč.

V 78. minúte nastúpil v domácom drese len 16-ročný útočník Anssumane Fati z Guiney-Bissau, ktorý sa tak stal druhým najmladším futbalistom debutujúcim za Barcelonu v La Lige.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Griezmann najskôr okopíroval Messiho a po góle napodobnil LeBrona