Viacerí hráči sú pripravení hrať za Lokomotiv

Hráči Salavatu Julajev Ufa a Atlantu Mytišči. Zápas bol po oznámení tragédie zrušený.
Hráči Salavatu Julajev Ufa a Atlantu Mytišči. Zápas bol po oznámení tragédie zrušený. (Autor: SITA/AP)
SITA|8. sep 2011 o 07:53

Aj manažér klubu Avangard Omsk uviedol, že jeho tím je pripravený poskytnúť dvoch alebo troch hráčov základného kádra. Mužstvo by mal znovu vybudovať Piotr Vorobiov.

Aj manažér klubu Avangard Omsk uviedol, že jeho tím je pripravený poskytnúť dvoch alebo troch hráčov základného kádra.

MOSKVA. Mnoho hráčov klubov Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) je údajne pripravených hrať v nasledujúcej sezóne za tím Lokomotiv Jaroslavľ.

Prezident nadnárodnej súťaže Alexander Medvedev v rozhovore pre rádio Echo Moskvy uviedol, že sa mu ozvalo už viacero hráčov s myšlienkou obliekať dres stredajšou tragédiou postihnutého klubu.

Ruskí záchranári už našli jednu z dvoch čiernych skriniek havarovaného lietadla JAK-42. Podľa RIA Novosti ju našli potápači pri prehliadke chvostovej časti lietadla, ktoré spadlo do Volgy. Nájdený prístroj už odovzdali špecialistom Štátnej leteckej inšpekcie na podrobné preskúmanie.

Smútočná rozlúčka s obeťami leteckého nešťastia pri Jaroslavli, pri ktorom zomreli hráči Lokomotivu Jaroslavľ vrátane Slováka Pavla Demitru, sa uskutoční v sobotu 10. septembra. Obrady sa budú konať v domácej hale Lokomotivu v Arene-2000-Lokomotiv. Informovala o tom internetová stránka KHL.

Lokomotiv chcú zachovať

Ako je známe, v stredu popoludní zahynuli hráči a tréneri Lokomotivu Jaroslavľ pri leteckom nešťastí cestou na zápas do bieloruskej metropoly Minsk. Na palube bol aj Slovák Pavol Demitra.

"Veľa hráčov z najväčších ruských klubov už vyjadrili svoju túžbu hrať za Lokomotiv," cituje Medvedeva spomenuté rádio.

"Dôležité je, že už teraz všetky kluby KHL bez výnimky oznámili, že sú pripravené urobiť všetko, aby sa klub Lokomotiv zachoval. Kluby povedali, že sú pripravené dať svojich najlepších hráčov Jaroslavľu. Postihol nás strašný žiaľ. Je to jedno z našich najlepších mužstiev. A to je naozaj ťažko prežívať. Som presvedčený, že hokejové kluby ponúknu svoju pomoc aj rodinám pozostalých. Myslím si, že to je náš dlh, aby tieto deti nemali problém vo svojom živote," uviedol Alexander Medvedev.

Po leteckej tragédii by mal nový hokejový tím Lokomotivu Jaroslavľ vystavať Piotr Vorobiov. Informoval o tom vo štvrtok web denníka Sport-Express. "Dostal návrh, ktorý prijal," uviedol Fetisov. Vorobiov už v minulosti Lokomotiv trénoval a v roku 1997 ho priviedol k ruskému titulu.

Všetky kluby KHL už dali súhlas s hráčskou výpomocou Lokomotivu Jaroslavľ. Tímu vraj majú pomôcť najlepšími hráčmi.

Aj hlavný manažér klubu Avangard Omsk Anatolij Bardin v noci zo stredy na štvrtok uviedol, že jeho tím je pripravený poskytnúť dvoch alebo troch hráčov základného kádra pre potreby Lokomotivu Jaroslavľ.

"V sezóne je potrebné pokračovať a venovať ho pamiatke hráčov Lokomotivu. Ak by sme zrušili zápasy, ukázali by sme svoju slabosť. Oficiálne sľubujem, že Avangard splní všetky nariadenia ligy, aj keď budú veľmi prísne. Sme pripravení vzdať sa dvoch či troch hráčov základného kádra. Klub Lokomotiv je po krátkej prestávke povinný na pamiatku zosnulých hráčov pokračovať," cituje Sport-Express Bardina.

Predseda Rady riaditeľov KHL Viačeslav Fetisov verí, že v horizonte "najbližších dvoch či troch dní" sa podarí obnoviť káder tímu Lokomotiv Jaroslavľ.

"Lokomotiv bude súťažiť v KHL 2011/2012, bezprostredne po tragédii mnoho hráčov oznámilo svoju pripravenosť pomôcť Jaroslavľu a obliekať si jeho dres. Doteraz ide najmenej o tridsať hokejistov. Táto skutočnosť výrazne vypovedá o solidarite hráčov a tradícii hokeja v našej krajine," povedal Fetisov.

Začiatok KHL sa odkladá

Vedenie KHL rozhodlo odložiť začiatok súťaže. Prvé súboje novej sezóny 2011/2012 odohrajú v pondelok 12. septembra. Informuje o tom oficiálna stránka súťaže.

Rozhodnutie o odložení programu duelov KHL vzišlo zo štvrtkového stretnutia šéfa Výboru riaditeľov KHL Viačeslava Fetisova, prezidenta KHL Alexandra Medvedeva a predsedu hráčskej asociácie Andreja Kovalenka.

Zmena zasiahne aj slovenského účastníka KHL HC Lev Poprad. Podtatranský tím mal nastúpiť na svoj premiérový duel v súťaži v sobotu 10. septembra na vlastnom ľade proti Avangardu Omsk. Súboj sa však neuskutoční a Popradčania ho odohrajú v náhradnom termíne. HC Lev tak odohrá prvý duel v pondelok 12. septembra o 19.00 h proti Metallurgu Magnitogorsk.

Zápas medzi Ufou a Mytišči dohrajú

Nedohraný súboj o Otvárací pohár v rámci Kontinentálnej hokejovej ligy medzi Salavatom Julajev Ufa a Atlantom Mytišči sa uskutoční v pondelok 12. septembra o 17.00 h v Ufe. Pondelkový súboj budú hrať od prvej minúty nanovo. Informovalo o tom vedenie KHL na svojej internetovej stránke.

O Otvárací pohár hrajú v KHL vždy finalisti z predchádzajúceho ročníka. Súboj sa hrá na ľade držiteľa Gagarinovho pohára.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Viacerí hráči sú pripravení hrať za Lokomotiv