Kincla prirovnal k hyene. Vémola: Okrem titulovej prehry v KSW nič nedokázal

Karlos Vémola a Patrik Kincl.
Karlos Vémola a Patrik Kincl. (Zdroj: OKTAGON MMA, KSW)
SvetMMA|8. nov 2021 o 19:43 (aktualizované 8. nov 2021 o 19:47)

Obul sa do staronového rivala.

PRAHA. Netrvalo dlho a po veľkolepom oznámení náhrady za zraneného Karlosa Vémolu sú na stole prvé vášne a kritika staronového rivala.

Potom, čo na sobotnom turnaji Oktagon Prime 4 bol oznámený duel medzi Samuelom "Pirátom" Krištofičom a Patrikom Kinclom o titul strednej váhy, legendárny český bojovník Karlos Vémola neváhal verejne skritizovať krok najväčšej československej organizácie. Pritom neobišiel ani Patrika Kincla.

„On vždy čaká a čaká. Keď som mal titul v Oktagone ja, tak bol úplne ticho. On sa myslím nikdy nestal šampiónom žiadnej organizácie, zatiaľ čo ja siedmych. A teraz, keď je cesta k titulu jednoduchšia, tak vyliezol. Vždy čaká ako hyena, čo si pre seba zoberie to, čo pre ňu ostane.

Hovoril som, že sú aj iní chlapci, ktorí by si to zaslúžili. A ak nie, tak je to chyba. Kincl neurobil vôbec nič, okrem toho, že prehral titulový súboj v KSW, a zápas o pás má hneď. Veľa šťastia. Niekto si vie počkať na správny moment, a to presne Kincl urobil,“ zveril sa pre isport.cz bývalý šampión Oktagonu do 84 kilogramov.

Vémolovi sa nepozdáva, že titulová šanca v domácej organizácii prichádza hneď v Kinclovom debutovom zápase pod jej farbami.

„Keby mal predtým Kincl za sebou aspoň duel v Ostrave, aby si to zaslúžil. No a stalo sa toto. Nie je to samozrejme chyba Oktagonu, že som sa zranil. Myslím, že je to len objektívna kritika. Titulový súboj mal dostať niekto iný, Kincl mal bojovať o titul vyzývateľa a stať sa ním po novom roku.

Ak to už ale majú takto, tak potom napríklad legende ako je Petr "Monster" Kníže mali ponúknuť titulový zápas už dávno,“ nechal sa počuť historicky prvý český zápasník bojujúci v prestížnej UFC.

A komu bude v súboji o titul v pražskej O2 aréne držať palce 36-ročný rodák z Olomouca?

„Myslím, že sa šampiónom stane niekto, koho som už raz jednoznačne porazil, čo je vlastne fajn. Ale ja asi budem fandiť Pirátovi, pretože chcem, keď sa vrátim bojovať najprv práve s ním.

Takže by ma samozrejme tešilo viac, keby môj návratový duel bol o titul. Pokiaľ by ale Pirát prehral, stále pôjdem najprv s ním, a až tak dôjde k odvete s Kinclom, o ktorej sa hovorí už niekoľko rokov,“ zakončil.

Karlos Vémola a Patrik Kincl sa už v minulosti stretli. Bolo to v júni 2018.

Kincla, ktorý mal v tej dobe blízko k podpisu zmluvy s UFC, porazil v ostro sledovanom súboji Vémola po troch kolách na body.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Kincla prirovnal k hyene. Vémola: Okrem titulovej prehry v KSW nič nedokázal