20.05.2022 | Skupina B
20.05.2022 | Sk. B
0 - 6
(0:2, 0:2, 0:2)

Fíni potvrdili rolu favorita, Britom nedovolili streliť ani gól

Harri Pesonen sa teší po strelenom góle v zápase Veľká Británia - Fínsko na MS v hokeji 2022.
Harri Pesonen sa teší po strelenom góle v zápase Veľká Británia - Fínsko na MS v hokeji 2022. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|20. máj 2022 o 17:32 (aktualizované 20. máj 2022 o 19:30)

Fínsko dnes zdolalo Veľkú Britániu na MS v hokeji 2022, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

MS v hokeji 2022 - skupina B

Veľká Británia - Fínsko 0:6 (0:2, 0:2, 0:2)

Góly: 7. Friman (Vatanen, Lammikko), 12. Hietanen (Manninen, Lehtonen), 27. Filppula (Granlund, Hartikainen), 29. Armia (Friman, Pesonen), 50. Mäenalanen (Lindell, Ohtamaa), 56. Rajala (Heiskanen, Pesonen)

Rozhodovali: Dehaen (Fr.), Frandsen (Dán.) – Briganti (USA), Seewald (Rak.), vylúčení: 2:1 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0

Diváci: 11.502

V. Británia: Bowns – Richardson, Tetlow, O'Connor, D. Phillips, Clements, Ehrhardt, Batch, Jones – Dowd, Lake, Neilson – Perlini, Conway, Mosey – Lachowicz, J. Phillips, Waller – Hook, Myers, Davies

Fínsko: Olkinuora – Lehtonen, Hietanen, Seppälä, Heiskanen, Friman, Vatanen, Ohtamaa, Lindell – Granlund, Manninen, Hartikainen – Rajala, Filppula, Sallinen – Armia, Pesonen, Innala – Anttila, Björninen, Mäenalanen – Lammikko

TAMPERE. Domáce Fínsko vyhralo povinný zápas na svetovom šampionáte. V Tampere zdolalo hráčov Veľkej Británie suverénne 6:0.

Fíni sa dostali priebežne na prvé miesto v skupine B. Štyrikrát im ku gólu pomohol aj teč súpera. Na strely vyhrali 42:10.

Briti sú s jedným bodom na chvoste tabuľky, gólovo vyšli naprázdno v treťom stretnutí za sebou.

Fínov najbližšie čaká súboj s Rakúskom v sobotu o 15.20 SELČ, Veľká Británia nastúpi o deň neskôr v rovnakom čase proti Lotyšsku.

Pozrite si tiež kompletný program turnaja a aktuálne tabuľky.

VIDEO: Zostrih zo zápasu Veľká Británia - Fínsko na MS v hokeji 2022

Tabuľka skupiny B na MS v hokeji 2022

Z = zápasy, V = Výhry, VP = Výhry po predĺžení, PP = Prehry po predĺžení, P = Prehry, B = Body

Priebeh zápasu Veľká Británia - Fínsko na MS v hokeji 2022

I. tretina:

Duel bol od prvých sekúnd jednoznačne v réžii Suomi.

Z hernej i streleckej prevahy vyťažili domáci v prvej dvadsaťminútovke dva góly, oba si na konto pripísali obrancovia nahodením od modrej čiary a s prispením tečov hráčov súpera.

Najskôr sa takto presadil v 7. minúte Friman, o päť minút neskôr zvvýšil na 2:0 Hietanen.

II. tretina:

Tretí fínsky zásah pridal v 27. minúte kapitán Filppula po prihrávke od Granlunda, štvrtý o chvíľu neskôr po rýchlom brejku Armia opäť s prispením britskej defenzívy.

III. tretina:

Hladký triumf Fínov spečatili v tretej tretine Mäenalanen a v presilovke Rajala. Briti sa pred bránku favorita dostávali málo a sporadické náznaky šancí nedokázali využiť. Druhé čisté konto na turnaji si tak pripísal brankár Olkinuora.

Hlasy po zápase Veľká Británia - Fínsko na MS v hokeji 2022

/zdroj: IIHF/

Ben Bowns, brankár V. Británie: "Mali sme až štyri smolné odrazy od vlastných chlapcov pri góloch súpera, ale taký je hokej. Fíni si však jednoznačne zaslúžili vyhrať, boli oveľa lepší ako my, no tvrdo sme bojovali. Tím takého kalibru ako domáci je silnejší a rýchlejší a vždy vás dokáže zatlačiť."

Valtteri Filppula, útočník Fínska: "Myslím si, že sme hrali dobre od začiatku stretnutia. Nikdy neviete, ako tieto zápasy dopadnú, ale dnes sme boli dobre pripravení a dosiahli sme víťazstvo, ktoré sme chceli."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»Fíni potvrdili rolu favorita, Britom nedovolili streliť ani gól