Velďákové definitívne v Dukle ako civilné zamestnankyne

SITA|30. dec 2009 o 17:31

Skokanské dvojičky Dana a Jana Velďákové tesne pred vianočnými sviatkami úspešne absolvovali personálny pohovor a od 4. januára 2010 budú definitívne zamestnankyňami Vojenského športového centra (VŠC) Dukla Banská Bystrica.

BANSKÁ BYSTRICA.

"Obe skokanky budú civilnými zamestnankyňami nášho centra a sme veľmi radi, že sa ich príchod k nám konečne zrealizoval," uviedol pre agentúru SITA šéftréner atlétov vo VŠC Dukla Radovan Mišík.

"V rovnakom pracovnom pomere ako Velďákové bude vo VŠC aj chodec Anton Kučmín. Rozdiel je však v tom, že kým skokanské sestry majú zmluvu do 30. novembra 2012, Kučmínovi vyprší o rok skôr. Pravda, veríme, že budeme mať príčinu predĺžiť ju, keďže sme ho brali ako veľmi perspektívneho chodca s ambíciou štartu na londýnskej olympiáde v roku 2012."

Z nových atletických posíl si uniformu Armády SR oblečie len tréner sestier Velďákových Radoslav Dubovský. "Stane sa tak vo chvíli, keď splní všetky podmienky regrutačného strediska," poznamenal Mišík. Atletickú Duklu posilní od 4. januára 2010 aj chodecký tréner Roman Benčík, ktorý bude mať na starosti mládež.

V novej organizačnej štruktúre VŠC Dukla, ktorú na jeseň prezentoval riaditeľ strediska Peter Korčok, budú mať atléti 10 miest. Prijatím Dany a Jany Velďákových a Anton Kučmína sa tento stav naplnil. Okrem tejto trojice sú z atlétov členmi VŠC ešte kladivári Martina Hrašnová a Miloslav Konopka, výškar Peter Horák, chodci Matej Tóth, Miloš Bátovský, Mária Gáliková a Dušan Majdan.

Dana a Jana Velďákové prestúpili do VŠC Dukla Banská Bystrica v jesennom prestupovom termíne Slovenského atletického zväzu (SAZ) z Akademiku TU Košice.

Košický klub zinkasoval za obe špičkové atlétky - Dana má bronz z halových ME 2009 v trojskoku, Jana bola finalistkou MS 2007 v Osake - tzv. výchovné dovedna 2000 eur, tisíc za každú. Banskobystrické vojenské športové centrum malo o sestry Velďákové záujem už vlani na jeseň, napokon sa však z viacerých príčin ich prestup neuskutočnil.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Velďákové definitívne v Dukle ako civilné zamestnankyne