Vedenie SKA Petrohrad s Gretzkým nerokuje

SITA|22. okt 2010 o 07:26

Ruský účastník Kontinentálnej hokejovej ligy SKA Petrohrad neplánuje angažovať na pozíciu trénera legendárneho Wayna Gretzkého.

PETROHRAD. Ruský účastník Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) SKA Petrohrad neplánuje angažovať na pozíciu trénera legendárneho Wayna Gretzkého. Vo štvrtok to oznámil generálny manažér klubu Andrej Točinskij. O možnom príchode "The Great One" vo štvrtok informoval denník Sport-Express.

Predstavitelia SKA mali podľa periodika rokovať so 49-ročným Gretzkým a jeho agentom. V Petrohrade sa v utorok rozlúčili s trénerom Ivanom Zanattom, mužstvo dočasne do novembrovej reprezentačnej prestávky vedie Čech Václav Sýkora.

Domnienku o možnom príchode Gretzkého do Ruska umocňovalo niekoľko faktov. Kanaďan pôsobil ako hlavný tréner štyri sezóny (2005-2009) v tíme zámorskej profiligy NHL Phoenix Coyotes, v ktorom bol aj spoluvlastníkom. Po bankrote klubu sa musel vzdať svojich akcií v prospech nového vlastníka, ktorým sa stala priamo NHL. Keďže tá odmietla Gretzkému kompenzovať finančnú stratu, vzťahy medzi kanadskou legendou a ligou výrazne ochladli.

Gretzky sa 30. januára 2010 zúčastnil na Zápase hviezd KHL v Minsku, kde sa stretol a rokoval s prezidentom ligy a aj tímu SKA Petrohrad v jednej osobe Alexandrom Medvedevom. Navyše, jeho starý otec Anton pochádzal z bieloruského Grodna, ktoré tiež Gretzky počas januárového pobytu navštívil.

Gretzkého asistentom v Phoenixe bol prvé dve sezóny Barry Smith, ktorý v uplynulej sezóne trénoval práve Petrohrad. Vzťahy medzi oboma trénermi sú stále živé a veľmi dobré. Prípadné angažovanie Gretzkého do SKA Petrohrad by výrazne zvýšilo vplyv KHL v konkurenčnom boji s NHL.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Vedenie SKA Petrohrad s Gretzkým nerokuje