Vardy novým rekordérom Premier League, skóroval v 11. zápase v sérii

Vardy je absolútnym hitom tohtoročnej sezóny v Premier League.
Vardy je absolútnym hitom tohtoročnej sezóny v Premier League. (Autor: facebook (Barclays Football))
Sportnet|28. nov 2015 o 19:50

Naposledy skóroval anglický reprezentačný útočník do siete Manchestru United.

LONDÝN. Útočník Jamie Vardy z Leicesteru City presným zásahom v 14. kole anglickej Premier League proti Manchestru United prekonal rekord súťaže, ktorý doposiaľ patril Holanďanovi Ruudovi van Nistelrooyovi.

CONGRATULATIONS, Jamie Vardy!

Posted by Premier League on Saturday, November 28, 2015

Vardy skóroval už v jedenástom zápase v rade a pokoril 12 rokov starý rekord. Dvadsaťosemročný objav sezóny namieril v 24. minúte k vzdialenejšej žrdi a poslal domácich do vedenia. Bol to už jeho trinásty gól v týchto 11 dueloch. Tesne pred polčasovou prestávkou vyrovnal na konečných 1:1 po rohovom kope hlavou Bastian Schweinsteiger.

Kouč: Je to výnimočné

Prvý gól obdivuhodnej série dal Vardy z penalty 29. augusta na ihrisku nováčika Bournemouthu. Odvtedy napol sieť súperov v každom nasledujúcom ligovom dueli. A jeho séria sa nezastavila ani proti United, ktorí majú najlepšiu obranu v lige a v posledných siedmich zápasoch inkasovali len raz, aj to z penalty.

"Chceli sme Jamiemu pomôcť k rekordu. Pred zápasom sme mali dva ciele, prvý vyhrať a druhým bol Jamieho rekord. Máme bod a Vardy rekord, je to OK. Je to naozaj výnimočné, čo dosiahol. Tento fantastický chlapík je nielen iba výborný zakončovateľ, ale denne drie tvrdo v tréningu," povedal tréner Leicestru Claudio Ranieri.

Snažil sa nemyslieť na rekord

"Mám veľkú radosť. Dôležitý ale bol náš výkon a myslím si, že sme hrali dobre. Pred zápasom som sa snažil príliš to neriešiť, mohlo to totiž negatívne ovplyvniť môj výkon, a tak som sa radšej držal pri zemi. Bol to zápas, po ktorom by sme brali aj tri body, ale napokon si myslím, že remíza je spravodlivá," povedal Vardy.

Už počas zápasu rekordérovi gratuloval prostredníctvom sociálnej siete van Nistelrooy. "Skvelo Jamie! Teraz si jednotka ty a úplne zaslúžene," napísal Holanďan na Twitteri.

Vardy so štrnástimi gólmi vedie tabuľku kanonierov Premier Leage v sezóne 2015/16.

Leicester je v tabuľke druhý o skóre pred lídrom Manchester City.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Vardy novým rekordérom Premier League, skóroval v 11. zápase v sérii