Vaneka chce od Islanders šesť konkurenčných klubov

Thomas Vanek sa v rakúskom drese predstavil na olympiáde.
Thomas Vanek sa v rakúskom drese predstavil na olympiáde. (Autor: TASR/AP)
SITA|27. feb 2014 o 13:31

Šestica tímov NHL sa rovnako ako o Thomasa Vaneka zaujíma aj obrancu Andrewa MacDonalda.

UNIONDALE. Rakúskeho reprezentačného útočníka Thomasa Vaneka chce od klubu zámorskej NHL New York Islanders minimálne šesť konkurenčných mužstiev. Informáciu priniesol portál TSN.ca.

V súvislosti s 30-ročným krídelníkom má generálny manažér ostrovanov Garth Snow rokovať s poltuctom záujemcov. Rovnaký počet tímov údajne chce aj obrancu Andrewa MacDonalda.

Až v posledný deň uzávierky

Nepredpokladá sa, že oboch spomenutých hokejistov vymenia skôr ako v deň uzávierky prestupov, teda pred 5. marcom. Islanders získali Vaneka koncom októbra 2013 z Buffala za Matta Moulsona a dva výbery v drafte.

Rodák z Badenu pôsobí v NHL od leta 2005, v profilige absolvoval zatiaľ 642 duelov základnej časti a 36 zápasov v play-off. O tri roky mladší bek MacDonald si počas minuloročnej výluky zahral v Česku za treťoligový Sokolov a extraligové Karlove Vary.

O výmenu údajne požiadal zase úradujúci olympijský víťaz, hokejový útočník Martin St. Louis, generálneho manažéra svojho klubu Tampa Bay Lightning Steva Yzermana.

K tejto otázke sa však 38-ročný Kanaďan vyjadril len veľmi neurčito. "Hovoril som so Stevom o svojej budúcnosti v klube a z rešpektu k spoluhráčom viac neprezradím," povedal St. Louis.

Nahneval sa na Yzermana

Skúsený rodák z Lavalu sa vraj nahneval na Yzermana po tom, ako nefiguroval v nominácii Kanady na ZOH 2014, do ktorej sa napokon dostal za zraneného klubového spoluhráča Stevena Stamkosa.

Yzerman okrem organizácie Tampy pôsobil aj ako generálny manažér kanadského národného mužstva na ostatných dvoch zimných olympijských hrách.

"Špekulácie o mojej výmene ďalej nebudem komentovať," doplnil. Zámorský portál TSN.ca už prinieslo úvahu, že Lightning by za St. Louisa mohli získať Ryana Callahana z NY Rangers. V zámorskej NHL odohral St. Louis 1037 duelov základnej časti a v play-off pridal 63 stretnutí.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vaneka chce od Islanders šesť konkurenčných klubov