Vančo s Babačom postúpili na ME iba do C/D-semifinále

(Autor: ilustračné - tasr/ap)
SITA|31. máj 2013 o 16:55

Vančo s Babačom obsadili v predpoludňajšej II. rozjazde poslednú 6. priečku.

SEVILLA. Slovenskí reprezentanti vo veslovaní Richard Vančo - Lukáš Babač si na majstrovstvách Európy v španielskej Seville (31. 5. - 2. 6. 2013) vybojovali v piatok účasť iba v C/D-semifinále. S určitosťou tak nezopakujú vlaňajšiu 8. priečku z talianskeho Varese.

Slováci môžu v dvojskife ľahkých váh v najlepšom prípade skončiť na 13. pozícii, pretože do A/B-semifinále sa kvalifikovalo tucet lodí.

Vančo s Babačom obsadili v predpoludňajšej II. rozjazde poslednú 6. priečku. Po prvom medzičase na 500 m boli ešte druhí, po polovici dvojkilometrovej trate piati a v cieli napokon uzatvárali štartové pole s výrazným odstupom.

Jedinú postupovú priečku priamo do semifinále si suverénne vyjazdili Nóri Kristoffer Brun - Are Strandli.

Slovenskí reprezentanti mali možnosť zabojovať o A/B-semifinále ešte v popoludňajších opravách. V nich skončili v päťčlennej konkurencii na 3. mieste, do ďalších bojov s možnosťou získať medailu sa prebojovali iba prví dvaja. Túto "slovenskú" II. opravnú jazdu vyhrali Ukrajinci Stanislav Kovalev a Igor Chmara pred dánskym duom Steffen Jensen, Andrej Bendtsen.

Vančo s Babačom boli po 500 metroch i jednom kilometri až štvrtí, po 1500 m sa posunuli pred Bulharov na 3. miesto, na druhých v poradí Dánov však už nedosiahli - odstup na severanov bol napokon 3,19 s.

Majstrovstvá Európy:

MUŽI

dvojskif ľahkých váh - II. rozjazda (víťazi do A/B-semifinále, ostatní do opráv):

1. Kristoffer Brun, Are Strandli (Nór.) 6:37,89 min, 2. Jaime de Haz, Ander Zabala Artetxe (Šp.) 6:41,96, 3. Matevž Malešič, Jure Cvet (Slovin.) 6:43,70,...6. Richard Vančo, Lukáš Babač (SR) 7:01,46

II. opravná jazda (prví dvaja do A/B-semifinále, ostatní do C/D-semifinále):

1. Stanislav Kovalev, Igor Chmara (Ukr.) 6:22,36 min, 2. Steffen Jensen, Andrej Bendtsen (Dán.) 6:23,02, 3. Richard Vančo, Lukáš Babač (SR) 6:26,21

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vančo s Babačom postúpili na ME iba do C/D-semifinále