Van Persie odchádza z Manchestru, bude hrať za Fenerbahce

Robin van Persie (v červenom) si už dres Manchestru United zrejme neoblečie.
Robin van Persie (v červenom) si už dres Manchestru United zrejme neoblečie. (Autor: SITA/AP)
SITA|9. júl 2015 o 11:04

V drese United odohral stopäť zápasov. Strelil päťdesiatsedem gólov. V novej sezóne si Holanďan Robin van Persie bude pravdepodobne obliekať dres Fenerbahce Istanbul.

ISTANBUL. Odchod holandského futbalistu Robina van Persieho z Manchestru United je čoraz pravdepodobnejší. Podľa webu Sky Sports sa už dohodol na podmienkach zmluvy na štyri roky s tureckým tímom Fenerbahce Istanbul.

Pred definitívnym uzatvorením prestupu je potrebné doladiť ešte niekoľko detailov. A hráč musí absolvovať aj lekársku prehliadku.

Momentky Robina van Persieho z minulej sezóny.

Útočník má na Old Trafforde zmluvu ešte na jeden rok. Manchester zaňho dostane odstupné údajne šesť a pol milióna eur.

Rodák z Rotterdamu prišiel do tímu United v roku 2012 z Arsenalu Londýn za dvadsaťdva a pol milióna libier. Za klub odohral celkovo stopäť zápasov. Dal päťdesiatsedem gólov.

britain_soccer_robin_van_persie-5fb9eb3f_r5062_res.jpeg

Minulá sezóna Robinovi van Persiemu príliš nevyšla. FOTO - SITA/AP.

Uplynulá sezóna pod vedením Louisa van Gaala mu nevyšla - aj to umocnilo špekulácie o jeho odchode z Manchestru. V Premier League strávil celkovo jedenásť sezón.

Ak sa jeho prestup dotiahne, bude druhým hráčom United, ktorý počas leta odíde do Fenerbahce. Už skôr sa do Turecka sťahoval portugalský reprezentant Nani.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Van Persie odchádza z Manchestru, bude hrať za Fenerbahce