Van Nistelrooy ukončil reprezentačnú kariéru

SITA|5. aug 2008 o 12:52

AMSTERDAM 5. augusta (SITA) - Holandský útočník španielskeho futbalového veľkoklubu Real Madrid Ruud van Nistelrooy sa rozhodol ukončiť svoju reprezentačnú kariéru. V pondelok o tom informovala Holandská ...

AMSTERDAM 5. augusta (SITA) - Holandský útočník španielskeho futbalového veľkoklubu Real Madrid Ruud van Nistelrooy sa rozhodol ukončiť svoju reprezentačnú kariéru. V pondelok o tom informovala Holandská futbalová asociácia (KNVB). Tridsaťdvaročný nekompromisný zakončovateľ s vynikajúcim čuchom na góly už svoje rozhodnutie oznámil aj novému koučovi "oranjes" Bertovi van Marwijkovi. "Po preštudovaní tohtosezónneho plánu Realu a Holandska som si uvedomil, že hrať za obe mužstvá by bolo obrovským náporom na moju fyzickú kondíciu, a preto som urobil toto rozhodnutie," skonštatoval Van Nistelrooy, ktorého bilancia v národných farbách sa tak zastaví na 64 zápasoch a 33 góloch. Svoj debut v najcennejšom drese absolvoval bývalý útočník Den Boschu, SC Heerenveen, PSV Eindhoven a Manchestru United v roku 1998. "Nemyslím si, že by som sa ešte niekedy mohol vrátiť. Keď sa spätne zamyslím nad týmto krokom, aj v súvislosti s nedávno skončenými majstrovstvami Európy, mám dobrý pocit," dodal Van Nistelrooy.

Rozhodnutie jedného z kľúčových mužov holandskej ofenzívy pochopiteľne zaskočilo reprezentačného kouča Van Marwijka, ktorý 1. júla nahradil Marca van Bastena. "Mal som vyčerpávajúcu a obsiahlu diskusiu s Ruudom, s týmto jeho rozhodnutím som však nedokázal nič urobiť. Naozaj ľutujem, že pri zostavovaní nominácie nebudem môcť zaradiť na zoznam jeho meno. V Reale mu prajem všetko najlepšie," skonštatoval nový holandský kouč.

Van Nistelrooy nemal práve najpriateľskejší vzťah s bývalým trénerom "oranžových" Marcom van Bastenom. Ten ho nezaradil do zostavy na osemfinálový súboj MS 2006 s Portugalskom, ktorý napokon Holanďania prehrali 0:1 a so šampionátom sa rozlúčili. Van Basten potom na kanoniera Realu "zabudol" aj na začiatku kvalifikácie ME 2008. Po viacerých zraneniach bol nútený povolať ho späť, urazený Van Nistelrooy však odmietol. V auguste 2007 sa obaja "kohúti" napokon zmierili a pred tohtoročnými majstrovstvami Európy Van Basten dokonca vyhlásil, že len dvaja muži sú pre neho v kádri nenahraditeľní - Edwin van der Sar a práve Ruud van Nistelrooy.

Nachádzate sa tu:
Domov