Valachovič z Rapidu Viedeň do Schwadorfu

SITA|15. máj 2007 o 19:32

VIEDEŇ 15. mája (SITA) - Stopér či defenzívny stredopoliar Jozef Valachovič spolu s českým útočníkom Marekom Kinclom prestupuje z prvoligového rakúskeho futbalového klubu SK Rapid Viedeň v rámci rovnakej ...

VIEDEŇ 15. mája (SITA) - Stopér či defenzívny stredopoliar Jozef Valachovič spolu s českým útočníkom Marekom Kinclom prestupuje z prvoligového rakúskeho futbalového klubu SK Rapid Viedeň v rámci rovnakej krajiny do ambiciózneho mužstva ASK trenkwalder Schwadorf, v ktorom pôsobia aj stredopoliar Martin Labaška a útočník Martin Fabuš. Tím zo športového areálu pod menom starostu Richarda Geberta štyri kolá pred záverom východnej skupiny regionálnej ligy vedie tabuľku s 5-bodovým náskokom a je na najlepšej ceste postúpiť do druhej najvyššej súťaže, Red Zac Erste Ligy. Najbližšie bude hrať v piatok 18. mája o 19.30 h na ihrisku Baumgartenu. Valachovičovu absenciu v plánoch kouča Rapidu Petra Paculta predznamenával už začiatkom minulého týždňa denník Kurier.

V krátkom časovom slede teda odchádza z metropolitného štadióna Gerharda Hanappiho už druhý slovenský legionár. Ako je známe, Peter Hlinka má namierené do nemeckého druholigového Augsburgu. Tridsaťjedenročný Valachovič prišiel k "zeleno-bielym" pred sezónou 2004/2005 zo Slovana Liberec a hneď sa radoval z rakúskeho titulu.

Tridsaťdvanásobný reprezentant SR predtým postupne hrával za Petržalku, Inter Bratislava, Trenčín, Devín a Maccabi Tel Aviv. Za Rapid nastúpil v 68 stretnutiach v najvyššej dlhodobej súťaži T-Mobile Bundeslige a deväťkrát okúsil atmosféru európskych pohárových súbojov. Nastrieľal 9 gólov a 23. augusta 2005 pamätným presným zásahom v Moskve do siete miestneho Lokomotivu zabezpečil svojmu mužstvu účasť v hlavnej súťaži Ligy majstrov.

Pikantériou je fakt, že Valachovič aj po zmene dresu bude nastupovať v bielo-zelenej kombinácii. Takýmito klubovými farbami známy ASK trenkwalder Schwadorf vlani vyhral krajinskú ligu s 12-bodovou istotou a vyšvihol sa tým o úroveň vyššie po štvrtý raz za ostatných 5 rokov. História klubu siaha do roku 1936, keď 7. júna zdolal Fischamend 4:3.

Kormidelníkom od roku 2005 je bývalý stredopoliar Austrie Viedeň s tureckými koreňmi Attila Sekerlioglu. Vlani v posledný júlový deň Schwadorf hostil v rámci letnej prípravy slávny londýnsky Arsenal a podľahol mu 1:8. Už v auguste 2005 sa za podobných okolností stretol s Realom Madrid, a hoci "biely balet" nasadil aj Zinedina Zidana, Davida Beckhama, Raúla, Ronalda, Roberta Carlosa či Michaela Owena, vyhral "len" 4:1. Sotva dvojtisícový Schwadorf sa nachádza pri rieke Fischa približne 25 km juhovýchodne od Viedne a je známy častou seizmickou činnosťou.


Nachádzate sa tu:
Domov