Valábikovo Chicago získalo Calder Cup

SITA|11. jún 2008 o 11:23

CHICAGO 11. júna (SITA) - Držiteľmi poslednej tohtosezónnej klubovej trofeje Calder Cupu sa stali hokejisti tímu Chicago Wolves, ktorí v šiestom zápase finálovej série play off AHL zdolali Wilkes-Barre/Scranton ...

CHICAGO 11. júna (SITA) - Držiteľmi poslednej tohtosezónnej klubovej trofeje Calder Cupu sa stali hokejisti tímu Chicago Wolves, ktorí v šiestom zápase finálovej série play off AHL zdolali Wilkes-Barre/Scranton Penguins 5:2. Celú sériu sa "vlkom" podarilo zvládnuť pomerom 4:2 a druhýkrát v histórii klubu sa tešili so zisku prestížnej trofeje. Dôvod na radosť mal aj slovenský obranca Boris Valábik, ktorý v drese Wolves odohral v play off 24 zápasov s bilanciou 3 góly a 1 asistencia. V rozhodujúcom stretnutí si slovenský bek pripísal na svoje konto jeden strelecký pokus. Naposledy sa z triumfu v Calder cupe tešil v roku 2003 Rastislav Pavlikovský v drese tímu Houston Aeros. Najväčší podiel na poslednom triumfe Chicaga mal center Jason Krog, ktorý sa zaskvel hetrikom. Kroga zároveň vyhlásili za najužitočnejšieho hráča play off a získal tak navyše ocenenie Jacka A. Butterfielda. Primát Chicaga je len druhým v histórii klubu, prvýkrát sa tešili v závere sezóny 2001/02. Medzitým neuspeli v roku 2005 vo finálových súbojoch s Philadelphia Phantoms.

Výsledok:

Chicago Wolves - Wilkes-Barre/Scranton Penguins 5:2 (1:0, 1:2, 3:0) - konečný stav série: 4:2

Góly: 18. Oystrick (Kwiatkowski, Krog), 23. Krog, 45. Krog (Schultz, Kwiatkowski), 56. Krog (Kulda, Kwiatkowski), 58. Sterling (Little) - 26. Caputi (Smith, Lannon), 39. Ardelan (Brent)

Nachádzate sa tu:
Domov