V zápasoch proti Bayernu dostal 37 gólov, teraz zaň bude chytať

Sven Ulreich po sedemnástich rokoch opúšťa Stuttgart.
Sven Ulreich po sedemnástich rokoch opúšťa Stuttgart. (Autor: SITA/AP)
SITA|17. jún 2015 o 11:26

Sven je brankár s veľkými skúsenosťami. Do nášho mužstva sa hodí aj pre športové a charakterové vlastnosti, hovorí funkcionár klubu Jan-Christian Dreesen.

STUTTGART. Nemecký futbalový šampión FC Bayern Mníchov získal z VfB Stuttgart brankára Svena Ulreicha. Dvadsaťšesťročný gólman opúšťa stuttgartský klub po sedemnástich rokoch.

Dres VfB si obliekol v 176 bundesligových dueloch. Nastúpil aj v 27 zápasoch Európskej ligy UEFA a v sedemnástich súbojoch v národnom pohári.

V najvyššej nemeckej súťaži debutoval 9. februára 2008. So Stuttgartom mal platnú zmluvu do roku 2017.

V Mníchove bude Ulreich kryť chrbát jednotke Manuelovi Neuerovi. Kluby detaily transferu nezverejnili, ale podľa médií by výška odstupného mala byť približne tri a pol milióna eur.

Zaujímavosťou je, že brankár pred príchodom do Mníchova čelil Bayernu trinásťkrát. A zakaždým odchádzal z ihriska ako zdolaný, pričom v spomenutých dueloch inkasoval až tridsaťsedem gólov.

"Sme spokojní, že sme ho získali. Sven je brankár s veľkými skúsenosťami. Do nášho mužstva sa hodí aj pre športové a charakterové vlastnosti," povedal podľa portálu sportowefakty.pl funkcionár klubu Jan-Christian Dreesen.

Novou brankárskou jednotkou stuttgartského mužstva bude Przemyslaw Tytoň. Poľský reprezentant prichádza zo španielskeho FC Elche za menej ako jeden milión eur. Vo VfB bude mať trojročný kontrakt.

Doteraz bol na hosťovaní v PSV Eindhoven.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»V zápasoch proti Bayernu dostal 37 gólov, teraz zaň bude chytať