V Zápase hviezd sa viac tešil Šatan ako Bondra

Arne Kroták z Tímu Bondra v samostatnom nájazde.
Arne Kroták z Tímu Bondra v samostatnom nájazde. (Autor: TASR/Oliver Ondráš)
Sportnet|29. jan 2017 o 18:37

Zápas plný zábavy sa skončil až po samostatných nájazdoch.

POPRAD. Zápas hviezd hokejovej Tipsport ligy sa v nedeľu v Poprade skončil víťazstvom Šatanovho tímu nad Bondrovým výberom 19:18 po samostatných nájazdoch.

V zápase plnom zábavy a radosti z hokeja viedli domáci "Bondrovci" už 8:4 aj 15:11, ale "Šatanovci" zlepšeným záverom vyrovnali na 18:18.

Preto museli o víťazovi rozhodnúť samostatné nájazdy, ten rozhodujúci premenil útočník Zvolena Radovan Puliš.

Marek Slovák na opačnej strane už nerozvlnil sieť.

Takto vyzeral Zápas hviezd Tipsport ligy: fotogaléria

30.1.2017

Súťaže zručnosti

Na zaplnenom popradskom zimáku sa hralo 3x 10 minút, ale v špeciálnom formáte tohto stretnutia góly pribúdali na obidve strany aj vďaka víťazstvám v súťažiach zručnosti.

V prestávke medzi prvou a druhou tretinou sa uskutočnili prvé tri, v druhej prestávke potom zostávajúce tri.

Najrýchlejšou strelou sa blysol obranca Košíc Martin Dudáš, ktorý obhájil víťazstvo z vlaňajška, tentoraz však poslal na bránku ešte väčšiu delovku ako pred rokom s rýchlosťou 167,97 km/h.

"Som rád, že som obhájil víťazstvo z minulého roka. Veril som, že prekonám svoj vlaňajší výsledok v rýchlosti strely a podarilo sa mi to," uviedol Martin Dudáš pre RTVS.

V nájazdoch v rámci zručností sa zaskvel najmä Marek Hovorka zo Žiliny, ktorý ako jediný premenil oba svoje pokusy.

Atraktívna rýchlostná štafeta sa skončila triumfom tria z Bondrovho tímu.

V streľbe na 5 malých bránok z rôznych uhlov sa blysol veterán Jozef Stümpel, ktorý trafil štyri z piatich a dosiahol bod pre Šatanov tím. V špeciálnej streľbe na bránkové terče z medzikružia upútal obranca Nitry Jameson Milam, ktorý prvé 4 strely všetky premenil na góly a nepotreboval viac pukov.

V súčte troch strelcov spotreboval menej pukov Šatanov tím a získal ďalší bod.

Hlasy po zápase

Richard Lintner, riaditeľ Tipsport ligy: "Chcem sa poďakovať všetkým, ktorý sa na tejto akcii podieľali. Myslím si, že divákom pripravili fantastickú akciu a verím, že aj diváci si užili tento fantastický večer. Chcem vyzdvihnúť všetkých hráčov, trénerov i manažérov za skvelý prístup. Zároveň chcem poďakovať skvelým partnerom, bez ktorých by nebolo možné niečo takéto uskutočniť a zároveň ďakujem i hostiteľovi mestu Poprad. Vlani sme mali na
zorganizovanie Zápasu hviezd iba šesť týždňov a vtedy to vyšlo fajn. Teraz sme na to mali pol roka a myslím si, že sme si dali záležať. Pripravili sme sa zodpovedne, o čom hovorí aj výsledok."

Ladislav Nagy, kapitán víťazného Tímu Miroslava Šatana: "My sme veľmi radi, že sme vyhrali, pretože to už s nami vyzeralo veľmi zle. Po druhej tretine sme si povedali, že to ešte skúsime otočiť. Nájazdy, to už bol vabank, ale vyšlo to. Sme radi, že prišiel plný štadión a chceme poďakovať všetkým ľuďom, ktorí prišli na zápas. Dúfam, že si to užili."

Rostislav Čada, tréner Tímu Miroslava Šatana: "Zápas začal veľmi vlažne, ale napokon sa ukázalo, že nikto nechce prehrať. Záver bol odohraný s týmto zámerom a myslím si, že vtedy brankári chytali naplno a aj hráči hrali s vysokým nasadením. V našej šatni panovala v druhej prestávke nespokojnosť a na hráčoch bola vidieť chuť neprehrať tento zápas. Veľmi sa mi páčilo, že som na Zápase hviezd videl veľké množstvo spokojných ľudí."

Matúš Sukeľ, najrýchlejší korčuliar: "Zápas som si užil. Diváci boli skvelí, takisto sa mi páčilo hrať v tomto tíme. Myslel som si, že ak ma už niekam nominujú, tak najskôr asi do súťaže o najrýchlejšieho korčuliara. Som rád, že som zvíťazil."

Ján Brejčák, tri góly v zápase: "Tieto zápasy sa hrajú najmä ofenzívne a defenzívne úlohy idú bokom. Ja som si to užil a myslím si, že to aj bolo vidieť."

All Star Game Tipsport ligy 2016/2017

Tím Bondra - Tím Šatan 18:19 po nájazdoch (2:2 /4:1/, 2:1 /7:7/, 3:7 - 0:1)

Góly: 5. Marek Hovorka (Marcel Hossa), 8. R. Suchý (Kroták), 12. Milam (Zagrapan), 15. R. Suchý (Kroták, Zagrapan), 21. Zagrapan, 22. Marek Hovorka (Slovák), 27. Kroták (Novotný) - 4. D. Brejčák (Cardwell), 9. Puliš (Pataky, D. Brejčák), 17. Maione (Dudáš), 24. Puliš, 24. Pataky (trestné strieľanie), 25. L. Nagy (Maione), 26. Dudáš (Stümpel), 28. D. Brejčák (Puliš), 29. Dudáš (L. Nagy), 30. D. Brejčák (Stümpel)

Nájazdy: Hovorka - gól, Stümpel - gól, Milam - nedal, L. Nagy - nedal, Marek Slovák - gól, Puliš - gól, Stümpel - nedal, Hossa - nedal, Nagy - nedal, Hovorka - nedal, Puliš - gól, Marek Slovák - nedal

Zostavy:

Tím Bondra: Volden - R. Suchý, Novotný, Kroták, Zagrapan - Milam, Marek Slovák, Marek Hovorka, Marcel Hossa - Mezei, Sandgren, Klhůfek, Heizer – Krištof

Tím Šatan: Bacashihua - Maione, Dudáš, L. Nagy, Bicek - D. Brejčák, Cardwell, Stümpel, Sukeľ - Hickmott, Buc, Puliš, Pataky

Súťaže zručnosti:

Nájazdy: 3 body pre Tím Bondra (premenili - Marcel Hossa, 2x Marek Hovorka

Rýchlostná štafeta: 1 bod pre Tím Bondra

Tvrdosť strely: 1 bod pre Tím Šatan - Martin Dudáš - 167,97 km/h

Streľba na 5 malých bránok: 4 body pre Tím Šatan - Jozef Stümpel 4 góly

Najrýchlejší korčuliar: 1 bod pre Tím Šatan - Matúš Sukeľ 44,54 km/h

Streľba na 4 terče v bránke: 1 bod pre Tím Bondra - Jameson Milam 4 strely zo 4

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V Zápase hviezd sa viac tešil Šatan ako Bondra