V zámorí si uctili Svatoša, Hossa strelil v predĺžení rozhodujúci gól

(Autor: twitter.com)
Sportnet|7. nov 2016 o 05:41

Marián Hossa si v noci pripísal jubilejný 1100. bod v NHL.

BRATISLAVA. Pred zápasom St. Louis Blues - Colorado Avalanche (5:1) si minútou ticha uctili zosnulého slovenského hokejistu Mareka Svatoša.

Skúsený útočník, ktorý za Colorado odohral celkovo 330 zápasov, zomrel v nedeľu vo veku 34 rokov.

"Včera zomrel bývalý útočník Colorada Marek Svatoš. Prosím, uctime si ho minútou ticha ako podporu jeho rodine a organizácii Colorada Avalanche," povedal hlásateľ na štadióne v St. Louis.

Zo slovenských hokejistov sa v nočnom programe bodovo presadil iba útočník Chicaga Blackhawks Marián Hossa.

Slovenský zakončovateľ pri výhre nad Dallasom Stars 4:3 po predĺžení najprv asistoval pri góle Toewsa na 2:2, v predĺžení potom rozhodol o víťazstve svojho tímu.

Hossa zároveň dosiahol jubilejný 1100. bod (505 gólov a 595 asistencií) v NHL.

"V predĺžení sme čelili presilovke, na striedačke som si posedel trochu dlhšie a vychladol som. Naskočil som a spravil tri chyby, z čoho som bol trochu frustrovaný. Bolo však pekné zakončiť to takto," skonštatoval.

Chicago vyhralo v šiestom dueli za sebou aj vďaka ruskému centrovi Arťomovi Anisimovovi, ktorý natiahol svoju šnúru s aspoň jedným kanadským bodom už na jedenásť zápasov - v nedeľu skóroval a asistenciou sa tiež podieľal na Hossovom zásahu.

Jeho spoluhráč Richard Pánik, rovnako ako Tomáš Tatar z Detroitu, Andrej Sekera z Edmontonu a Marko Daňo z Winnipegu si nepripísali kanadský bod.

Zaujalo ďalšie víťazstvo Anaheimu, ktorý to doma na Calgary dlhodobo vie. Dokumentuje to jeho štatistika - v Honda Center neprehral s týmto súperom od 19. januára 2004, respektíve už 24 zápasov v sérii.

NHL - výsledky:

Detroit Red Wings – Edmonton Oilers 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
Góly:
9. Abdelkader (B. Smith, Nielsen) - 17. Pitlick (Lucic, Draisaitl), 40. Nugent-Hopkins (McDavid, Klefbom)

/Útočník Tomáš Tatar (Detroit) strávil na ľade šestnásť minút a osemnásť sekúnd a do štatistík si pripísal jednu strelu na bránu súpera, obranca Andrej Sekera (Edmonton) odohral šestnásť minút a štyridsaťšesť sekúnd, pripísal si dva hity a dva razy zblokoval strelu súpera/

St. Louis Blues – Colorado Avalanche 5:1 (2:0, 3:1, 0:0)
Góly:
2. Fabbri (Jaškin, Shattenkirk), 4. Lehterä (Gunnarsson, Tarasenko), 35. Schwartz (Steen, Shattenkirk), 38. Upshall (Reaves, Brodziak), 40. Perron (Parayko, Shattenkirk) - 27. Duchene (Beauchemin, Ťutin)

Carolina Hurricanes – New Jersey Devils 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)
Góly:
54. Nestrašil (Hanifin, J. Staal) - 25. Cammalleri (Zajac, Bennett), 28. Cammalleri (Josefson), 49. Cammaleri (Bennett, J. Moore), 60. Greene

Chicago Blackhawks – Dallas Stars 4:3pp (0:1, 1:1, 2:1 – 1:0)
Góly:
31. P. Kane (Toews, Seabrook), 43. Toews (HOSSA, Keith), 45. Anisimov (Toews, Keith), 65. HOSSA (Seabrook, Anisimov) - 16. Seguin (Roussel, Eaves), 29. G. Smith (Hamhuis), 59. G. Smith (Klingberg, Jamie Benn)

/Marián Hossa odohral devätnásť minút a tridsaťsedem sekúnd, strelil rozhodujúci gól a pripísal si jednu asistenciu s dvoma plusovými bodmi, Richard Pánik (obaja Chicago) si pripísal jeden mínusový bod a bránu súpera ohrozil len raz/

New York Rangers – Winnipeg Jets 5:2 (1:1, 4:1, 0:0)
Góly:
3. Hayes (Klein, Skjei), 31. Zuccarello (Kreider), 34. J.T. Miller (Holden), 37. Fast (Klein, Pirri), 38. Bučnevič (Pirri, Clendening) - 11. Laine (Chiarot, Scheifele), 32. Scheifele (Postma, Ehlers)

/Marko Daňo (Winnipeg) odohral dvanásť minút a štyridsaťpäť sekúnd a do štatistík si pripísal jeden mínusový bod/

Anaheim Ducks – Calgary Flames 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Góly:
3. Stoner (Perry, Getzlaf), 24. Kesler (Perry, Getzlaf), 28. Cogliano (Silfverberg, Manson), 54. Kesler (Perry, Getzlaf) - 17. Chiasson (Gaudreau, Monahan)

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»V zámorí si uctili Svatoša, Hossa strelil v predĺžení rozhodujúci gól