V Topoľčanoch veľké zmeny, na čele Vladimír Mihálik

SITA|15. jún 2009 o 11:34

Po 16 rokoch nestojí od piatka na čele topoľčianskeho hokeja jeho dlhoročný prezident a hokejový funkcionár Vlastimil Chvojka, ale bývalý hokejový rozhodca Vladimír Mihálik.

TOPOĽČANY. Rozhodlo o tom valné zhromaždenie HC Topoľčany. "Delegáti zvolili sedem členov predstavenstva klubu. Stali sa nimi Peter Gráčik, Radoslav Hecl, Emil Šatan, Milan Pätoprstý, Roman Gaťár, Gustav Lepieš a ja," informoval agentúru SITA nový prezident HC Topoľčany Vladimír Mihálik a pokračoval: "Následne predstavenstvo zvolilo spomedzi seba prezidenta klubu. Ja som poverenie prijal. Zároveň som navrhol Radoslava Hecla, bývalého hráča Slovana Bratislava, reprezentanta SR, majstra sveta z roku 2002 a topoľčianskeho odchovanca na post generálneho manažéra klubu. Rado bude túto funkciu vykonávať na profesionálnej báze." Hlavným sponzorom je stále spoločnosť Pivovary Topvar, ktorých zástupcom v predstavenstve zostáva Ján Píry. Klub má aj novú dozornú radu, ktorej predsedom je Miroslav Bobocký a členmi Zdeno Habara a Stanislav Mojžiš. "Piatkové valné zhromaždenie bolo síce dlhé, ale malo pomerne pokojný priebeh. Diskusia bola až po voľbách predstavenstva, takže sa nevyskytli žiadne útoky na predchádzajúce vedenie. Zmena sa udiala slušným a kultivovaným spôsobom," komentoval priebeh valného zhromaždenia 47-ročný bývalý arbiter. K ďalším krokom, ktoré čakajú nové vedenie dodal: "Pravdepodobne vo štvrtok sa stretne ešte raz predstavenstvo a rozhodne o riaditeľovi klubu, ktorý spolu so mnou a Radom Heclom bude tvoriť správnu radu klubu. Takisto sa budeme zaoberať osobou nového manažéra pre mládež."

Topoľčany sú známym mestom nielen na hokejovej mape Slovenska, ale aj v NHL. Tu sa narodili a hokejovo vyrástli dve z najväčších súčasných hviezd slovenského hokeja v zámorí - obranca Ľubomír Višňovský a útočník Miroslav Šatan, ktorý v piatok vybojoval Stanleyho pohár. V "meste piva" však nie je spokojnosť najmä s prácou s mládežou. Juniori po poslednom mieste v uplynulom ročníku opustili najvyššiu súťaž, dorastenci sa do nej naopak po ročnej pauze vrátili. Seniori skončili 13. a už druhýkrát po sebe sa neprebojovali do play-off. "Nechceme robiť nejaké veľké trénerské zmeny. Nespokojnosť je s prácou pri juniorskej kategórii, kde k zmene príde," objasnil svoje predstavy pre agentúru SITA nový prezident topoľčianskeho hokeja Vladimír Mihálik a dodal: "K seniorskému tímu sa zatiaľ neviem vyjadriť. Máme informácie, že dosť hráčov odmietlo podpísať nové zmluvy, pokiaľ zostane predchádzajúci prezident vo funkcii. Takže neviem, koľko hráčov máme pod zmluvou a koľko ich zostane aj v ďalšej sezóne. Čakajú nás rokovania."

Vladimír Mihálik hral hokej v Topoľčanoch a Zvolene do svojich 21 rokov, keď pre chronické zranenie členka prešiel k rozhodcom. Vo federálnej lige pískal na čiare, od roku 1995 s páskou na ruke ako hlavný. Dovedna šesť ráz pôsobil na MS (1992 ešte ako čiarový), v roku 2002 ho Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) nominovala na ZOH v Salt Lake City a potom aj na MS vo Švédsku. Viedol aj finálové zápasy Euroligy, aj finále európskeho Superpohára (víťaz Kontinentálneho pohára s víťazom Euroligy) v roku 1998. Rozhodcovskú kariéru ukončil v roku 2002, následne pôsobil v pozícii inštruktora. V rokoch 2005 a 2006 bol predsedom Komisie rozhodcov SZĽH.

Nachádzate sa tu:
Domov